ΚΤΕΛ Εύβοιας: Τέλος τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω οικονομικής ζημιάς! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΚΤΕΛ Εύβοιας: Τέλος τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω οικονομικής ζημιάς!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΑΡΕΘΟΥΣΑ:

«Αναστολή των δρομολογίων από και προς το αεροδρόμιο από τις 07 Οκτωβρίου 2019,

Με την ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής σεζόν ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό για τα εξής :
Το δρομολόγιο προς και από το αεροδρόμιο ξεκίνησε να πραγματοποιείται από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΑΡΕΘΟΥΣΑ το καλοκαίρι του 2017, ύστερα από παρότρυνση της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να διευκολυνθούν, κυρίως, οι αλλοδαποί πελάτες των ξενοδοχείων που επισκέπτονται την Εύβοια για τις διακοπές τους, ώστε να ενισχυθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.
 
Για το λόγο αυτό υπήρξαν διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ενίσχυσης του συγκεκριμένου δρομολογίου σε επίπεδο οικονομικό (και μάλιστα με συγκεκριμένα ποσά), σε επίπεδο προβολής και διαφήμισης, αλλά και σε επίπεδο τουριστικών συμφωνιών, τόσο από τους προαναφερθέντες φορείς, όσο και από το Επιμελητήριο Εύβοιας και τον ΟΛΝΕ.
 
Έχοντας τις παραπάνω διαβεβαιώσεις και τη βούληση συνδρομής σε αναπτυξιακές δράσεις για το Νομό, η εταιρεία μας αποφάσισε την υιοθέτηση του δρομολογίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κατ’ άτομο, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ξενοδοχεία και οι λοιποί τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής. Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυοάλλωστε, αποδεικνύει ότι μεταφορές ίδιων χιλιομέτρων για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια άλλων χωρών και με ελεύθεροαριθμό αποσκευών, κοστολογούνται σε υπερπολλαπλάσιες τιμές.
 
Δυστυχώς, όμως, κατά την παρέλευση της διετίας 2017-2019, από το σύνολο του αρχικού πλάνου και των συνοδευτικών δεσμεύσεων, σχεδόν τίποτα δεν ίσχυσε στην πράξη, ενώ και τα γκρουπ αλλοδαπών τουριστών συνέχισαν να μετακινούνται από επιμέρους συμφωνίες των ξενοδοχείων με ξένους touroperators.
 
Κατά συνέπεια, το εξ’αρχήςυποκοστολογημένο δρομολόγιο, πέραν μίας ελάχιστης μειοψηφίας μεμονωμένων τουριστών κατά τη θερινή περίοδο, κατέληξε να εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας, με υψηλό αίσθημα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και γνωρίζοντας ότι εξυπηρετούνται πλείστες κοινωνικές ομάδες(φοιτητές, εργαζόμενοι, Έλληνες του εξωτερικού κλπ) παρέτεινε κατά το μέγιστο δυνατό τη λειτουργία του δρομολογίου και μάλιστα με 3 αναχωρήσεις καθημερινά για όλο το χρόνο, παρ’ ότι με καθαρά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια το δρομολόγιο κατέστη εξαιρετικά ζημιογόνο από το πρώτο κιόλας εξάμηνο λειτουργίας του.
 
Επιπρόσθετα, εκτός της οικονομικής ζημίας, χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί σε καθημερινό επίπεδο και η δικαιολογημένη σύγχυση του επιβατικού κοινού της πόλης, που θεωρούσε το δρομολόγιο ίδιο με των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ενώ πρόκειται για τουριστικό δρομολόγιο που διέπεται από τουριστικούς νόμους και υποχρεούται σε τελείως διαφορετική λειτουργία (όσον αφορά πώληση εισιτηρίων, σημεία αναχώρησης, στάσεις, ακυρωτικά τέλη κλπ), ειδικά μετά το Νόμο 4582/2018.
 
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, λοιπόν, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2019 αναστέλλεται η λειτουργία του συγκεκριμένου δρομολογίου.
 
Μέχρι και την Κυριακή 06 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά όλα τα δρομολόγια και όλοι οι όροι και προϋποθέσεις έκδοσης εισιτηρίου που αναφέρονται ρητά στην ιστοσελίδα μας www.touristarethousa.gr και στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας 22210-60378.
 
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παραμένει στις ευρύτερες προθέσεις μας, η επαναλειτουργία της γραμμής σε μελλοντικό χρόνο, αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους και με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ώστετο δρομολόγιο να βρει τη θέση του στην ιδιωτική αγορά και να καταστεί valueformoney για μεγαλύτερο τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού, για τους κατοίκους της Εύβοιας, αλλά και για την ίδια την εταιρεία.
 
Ευχαριστούμε πολύ»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA