«Λαοθάλασσα» στο Προκόπι για την δεύτερη ετήσια εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Λαοθάλασσα» στο Προκόπι για την δεύτερη ετήσια εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Προκόπι, η δεύτερη Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου...

Η δεύτερη αυτή Πανήγυρη καθιερώθηκε το έτος 1970, εις Ανάμνησιν των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τέλεσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης), την τελευταία Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 1969.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου. Εκεί ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα, αναφέροντας ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τα εγκαίνια του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιωάννου, τα οποία τέλεσε ο προκάτοχός του μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Νικόλαος Σελέντης. 
Την Κυριακή το πρωί, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική χοροστασία και η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου αναφερθείς στο περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Λουκάν στ΄, 31-36), την οποία ακολούθως ερμήνευσε.

Χιλιάδες πιστοί έδωσαν το παρών, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που μετέφεραν το ιερό σκήνωμα έξω από την εκκλησία ήταν και παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA