Τσίπρας από τη ΔΕΘ: «Ήταν λάθος μας που δεν αντιμετωπίστηκαν τα παραδικαστικά κυκλώματα και διάφορα παράκεντρα εξουσίας» - «Ο Μητσοτάκης θέλει ανάπτυξη μόνο για τους φίλους του» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: «Ήταν λάθος μας που δεν αντιμετωπίστηκαν τα παραδικαστικά κυκλώματα και διάφορα παράκεντρα εξουσίας» - «Ο Μητσοτάκης θέλει ανάπτυξη μόνο για τους φίλους του» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σάββατο (14-09-2019) πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ...

Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε σφοδρή κριτική στη κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά έκανε και αυτοκριτική, τονίζοντας τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το μεγάλο λάθος να μην αντιμετωπίσει όπως έπρεπε τα παραδικαστικά κυκλώματα που ζουν και βασιλεύουν μέχρι σήμερα, αλλά και τα παράκεντρα εξουσίας μέσα στο κράτος.

«Είμαστε εδώ μόλις δύο μήνες μετά από μία σκληρή εκλογική μάχη αλλά και μετά από τεσσεράμισι χρόνια μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Σας καλώ να αναλογιστούμε ποια ήταν η εικόνα της χώρας όταν πριν από 4,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ανεργία που έφτασε μέχρι και το 28%, ανθρωπιστική κρίση, χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης απεπένδυση σε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, τράπεζες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ταμεία άδεια, ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Στο σημείο αυτό ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε πέρυσι από το ίδιο βήμα και τα οποία όπως είπε έγιναν όλα πράξη.

Τα τέσσερα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα λάθη που έγιναν αναφέρθηκε στο δεύτερο πακέτο μέτρων που όπως είπε καθυστέρησαν σημαντικά. Επίσης σε διάφορα παράκεντρα εξουσίας μέσα στο κράτος που δεν αντιμετωπίστηκαν (αναφέρθηκε σε παραδικαστικά κυκλώματα) επαρκώς, στην αδυναμία να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο και στην έλλειψη περιβαλλοντικών πολιτικών.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση, το σεβόμαστε αυτό αλλά έχει και μια πολύ ισχυρή αντιπολίτευση. Και αυτό μας δίνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη».

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ

Παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αποτυγχάνει. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα μας είναι ότι η κυβέρνηση το ακολουθεί.

«Αν δεν συμφωνεί ο νόμος με τον κ. Μητσοτάκη, αλλάζουμε τον νόμο», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Παράλληλα χαρακτήρισε «πολιτική τυμβωρυχία» τη στάση της ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι η οποία όπως είπε όταν έγινε κυβέρνηση έκανε γ.γ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον επιχειρησιακό υπεύθυνο της τραγωδίας την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο ίδιος.

Δίνουν πολλά στους λίγους

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης είπε ότι «δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους και μετά πανηγυρίζουν».

«Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη. Και ακριβώς αυτήν την αντίληψη υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς οικονομικής πολιτικής κάνοντας δώρα σε φίλους επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Είναι αυτό ανάπτυξη για όλους ή είναι ανάπτυξη για τους χορηγούς του κ. Μητσοτάκη», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Επίθεση στη ΝΔ για όμιλο Λάτση, Μαρινάκη και ταχυμεταφορές

«Είμαστε εδώ για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο Ελληνικό, τα ΕΛΠΕ, την Eldorado Gold και το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος», ιδιοκτησίας του Βαγγ. Μαρινάκη.

Ειδικότερα για το Ελληνικό είπε ότι πάνε να το χρηματοδοτήσουν με χρήματα από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποίησε ο ελληνικός λαός. Για τις Σκουριές είπε ότι θέλουν το κράτος να επιδοτεί τις δραστηριότητες της εταιρείας γεγονός πρωτοφανές όπως είπε.

Πού πήγαν οι «πατριώτες»;

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών καταχειροκροτούμενος και με τον κόσμο να του φωνάζει να μιλήσει για τη στάση των παπάδων, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «που πήγαν φέτος οι πατριώτες» που πέρυσι διαδήλωναν έξω από τη ΔΕΘ.

Οι 4 προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στη «Δίκαιη Ανάπτυξη», στο νέο κοινωνικό κράτος, στην ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

«Είμαστε εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα μεγαλώσει, απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους του δημοκρατικούς πολίτες για την Ελλάδα που μας αξίζει» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός. 

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA