Γιατί δεν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες πολιτών κατά Δικαστών και Εισαγγελέων όπως έγινε με την υπόθεση Novartis; Ένα τρανό παράδειγμα! (ΕΓΓΡΑΦΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιατί δεν διερευνήθηκαν οι καταγγελίες πολιτών κατά Δικαστών και Εισαγγελέων όπως έγινε με την υπόθεση Novartis; Ένα τρανό παράδειγμα! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Για μεγάλο χρονικό διάστημα βλέπουμε να ερευνάται με ζήλο από τον Άρειο Πάγο και τη Βουλή ένα φερόμενο παραδικαστικό κύκλωμα σχετικά με την περιβόητη υπόθεση Novartis...

Οι καταγγελίες έχουν γίνει από πολιτικά πρόσωπα, -που κατηγορήθηκαν-, και η έρευνα ξεκίνησε με ταχύτατους ρυθμούς, φτάνοντας μάλιστα, πρόσφατα, σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην Εισαγγελέα και του τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια Δικαστικών Λειτουργών, όπως αναφέρει το 1ο αδίκημα που θα διερευνηθεί.

Άσχετα με το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, δεν έχουμε δει, απ΄ όσο γνωρίζουμε, ανάλογες κατεπείγουσες έρευνες για τις καταγγελίες πολιτών, -σχετικά με υποθέσεις τους-, κατά Δικαστών και Εισαγγελέων (με την συμμετοχή και άλλων σε ορισμένες περιπτώσεις) που έχουν φτάσει εδώ και καιρό στα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου, ενώ κάποιες άλλες έγιναν και δημόσια σε ειδησεογραφικά site.

Δηλαδή οι καταγγελίες των βουλευτών και πρώην Υπουργών έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτές των πολιτών;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να καταλάβει και ο κόσμος...

Τον Μάιο του 2017, -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστάλη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μία επίσημη καταγγελία προς διερεύνηση κατά Δικαστών - Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Χαλκίδας και λοιπών.

Λίγο καιρό μετά, ο καταγγέλλων ενημερώθηκε γραπτώς από το γραφείο του, -τότε-, Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, ότι η καταγγελία διαβιβάστηκε με αριθμό πρωτοκόλλου 445-02-05/2017, στη -τότε- Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, στη -τότε-, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, στον -τότε- Προϊστάμενο Επιθεώρησης Δικαστηρίων και Δικαστών, αλλά και στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ωστόσο, πέρασαν πάνω από δύο χρόνια και ο καταγγέλλων τελικά δεν κλήθηκε ποτέ από τον Άρειο Πάγο για να καταθέσει και προφανώς να προσκομίσει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να τεκμηριωθούν τα λεγόμενα του και να αποφασίσουν εν τέλει οι αρμόδιοι εάν η καταγγελία είναι αληθής ή ανυπόστατη, ενώ, όπως είναι φυσικό, δεν θα έχουν κληθεί για κατάθεση και οι καταγγελόμενοι για να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται.  

Με λίγα λόγια, η καταγγελία αυτή «θάφτηκε» και δεν διερευνήθηκε ποτέ για άγνωστους λόγους, καθώς δεν κλήθηκε για κατάθεση ο καταγγέλλων...

Σημειώνεται, ότι αργότερα έγινε γνωστό, πως ο πατέρας μιας Εισαγγελέως, που αναφερόταν το όνομα της στη συγκεκριμένη καταγγελία, υπηρετούσε ως Αντεισαγγελέας στον Άρειο Πάγο.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να ασχοληθεί έμπρακτα και με τις καταγγελίες των πολιτών, κάτι που δυστυχώς, δεν έπραξαν οι προκάτοχοί τους, όπως φάνηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση ...για άγνωστους λόγους.

Το έγγραφο με το ενημερωτικό του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχε λάβει ο καταγγέλλων:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA