Ολοκληρώθηκε το φιάσκο: Εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι 62 για το λαθρεμπόριο χρυσού - Δεν θα γίνει ούτε δίκη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολοκληρώθηκε το φιάσκο: Εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι 62 για το λαθρεμπόριο χρυσού - Δεν θα γίνει ούτε δίκη!

Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και όλοι οι κατηγορούμενοι για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ αλλά τελικά κατέληξε σε φιάσκο και δεν πρόκειται να γίνει ούτε δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννη Πιέρρο προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών... 

Συγκεκριμένα, ζητείται η απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς και 7 ακόμα συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμειναν για περίπου δύο εβδομάδες, ενώ αναφορά στην υπόθεση είχε κάνει στη Βουλή ο -τότε- πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Η αστυνομία παραπλάνησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και τον Εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη, λειτουργώντας με ερασιτεχνισμό...», είχε δηλώσει ο συνήγορος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA