Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθησαν αστυνομικός και Διοικητής αστυνομικού τμήματος για εκβιασμό και δωροδοκία - Ζητούσαν «φακελάκι» 10.000 ευρώ από επιχειρηματία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθησαν αστυνομικός και Διοικητής αστυνομικού τμήματος για εκβιασμό και δωροδοκία - Ζητούσαν «φακελάκι» 10.000 ευρώ από επιχειρηματία!

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της Yπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έπεσε ο 54χρονος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου με έναν φάκελο χιλιάδων ευρώ στη τσέπη - Παρών κατά την δωροδοκία στο γραφείο του Διοικητή ήταν και ένας 39χρονος υπαστυνόμος, ο οποίος ήταν συνεργός του και επίσης συνελήφθη...
 
Όπως αποκαλύφθηκε απαιτούσαν «φακελάκι» 10.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης πλαστικών για να του μειώσουν το πρόστιμο που θα του επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από έλεγχο της υπηρεσίας τους στην επιχείρησή του γιατί απασχολούσε παράνομα 9 αλλοδαπούς.
 

H υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στην Αττική στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πέρασε την πόρτα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε ότι ο 54χρονος αστυνομικός και Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το πρόστιμο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο ίδιος υπέκυψε στον εκβιασμό και στη μια το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου, μεταβαίνει στο γραφείο του αστυνομικού και του παραδίδει έναν λευκό φάκελο με το ποσό των 3.120 ευρώ λέγοντας του ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα του δώσει άλλα 3.000 ευρώ τα οποία θα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει. Τότε ο Διοικητής του είπε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση είναι στα χέρια του» και ότι «θα ενεργοποιήσει ανθρώπους για το κλείσιμό της».

Στις 26 Σεπτεμβρίου και ενώ ο επιχειρηματίας έχει προσφύγει στους «Αδιάφθορους», με εντολή του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εκδίδεται βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την καταγραφή με συσκευές ήχου και εικόνας των συνομιλιών και της δραστηριότητας του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος.

Στη συνέχεια προσημείωσαν 3.000 και τα τοποθέτησαν σε φάκελο για να τον παραδώσει το θύμα στον Διοικητή. Το πρωί της 1ης Οκτωβρίου ο επιχειρηματίας επισκέπτεται το γραφείο του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλλοδαπών Ασπροπύργου και όταν ο λευκός φάκελος άλλαξε χέρια, το κλιμάκιο των Αδιάφθορων που παρακολουθούσε έκανε έφοδο και του περάσαν χειροπέδες.

Στη θέα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 54χρονος Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος αιφνιδιάστηκε. Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν «την πάτησα», ενώ ο 39χρονος υπαστυνόμος - συνεργός του που βρισκόταν μέσα στο γραφείο ακούγεται να λέει σε διάλογο που είναι καταγεγραμμένος: «τη φτιάξαμε...», όταν ρωτήθηκε από τον Διοικητή τι έκαναν με την υπόθεση.

Κατά την σωματική έρευνα στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος βρέθηκε ο φάκελος με το ποσό των 3.000 ευρώ, ενώ σε ερώτηση των «Αδιάφθορων» από πού προέρχονται τα χρήματα είπε «αφού ξέρετε. Είναι αυτά που μου έδωσε (σ.σ: αναφέρεται στο όνομα του επιχειρηματία) ενώ για τα προηγούμενα χρήματα είπε ότι τα ξόδεψε.

Σε βάρος του 54χρονου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβασή καθήκοντος ενώ ο 39χρονος αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA