Από ισόβια, αθώος στο Εφετείο για μεταφορά και διακίνηση 832 κιλών χασίς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Από ισόβια, αθώος στο Εφετείο για μεταφορά και διακίνηση 832 κιλών χασίς

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση ενός 47χρονου που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ανατρέποντας την υπόθεση κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης 832 κιλών χασίς που είχαν εντοπιστεί το 2013 σε παραλία της Κυλλήνης...

Η Εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να αποδείξουν την εμπλοκή του 47χρονου στην πολύκροτη υπόθεση για την οποία ωστόσο είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και βρισκόταν στη φυλακή.

Συνήγοροι υπεράσπισης του 47χρονου ήταν οι δικηγόροι Αθηνών, Αντώνης Βουλγαράκης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πλήρης ανατροπή λόγω «μη ικανών στοιχείων»

Η πρόταση της Εισαγγελέως έγινε δεκτή ομόφωνα από την σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Ο 47χρονος κατηγορήθηκε μετά την εύρεση δακτυλικού αποτυπώματος σε γυάλινο ποτήρι, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου που επέβαιναν τρία άτομα προκειμένου να μεταβούν στην παραλία για να ξεφορτώσουν το σκάφος με τα 823 κιλά κάνναβης.

Στο εδώλιο κάθισε και ένας Έλληνας, ο οποίος είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στην μεταφορά των δεμάτων. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη και 20.000 ευρώ χρηματική ποινή αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του μείωσε την ποινή σε 6ετή κάθειρξη με αναστολή και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ αναγνωρίζοντάς του ένα ελαφρυντικό.

Ο συνήγορός του, Σάκης Κότσιφας ανέφερε πως ο εντολέας του αναγκάστηκε να συνδράμει στην μεταφορά λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Πληροφορίες: patrastimes.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ