Επιστρέφει ο «νόμος Παπαθεμελή» - Μουσική στα μαγαζιά μέχρι τις 22:00 εκτός αν δίνει άδεια ο Δήμος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιστρέφει ο «νόμος Παπαθεμελή» - Μουσική στα μαγαζιά μέχρι τις 22:00 εκτός αν δίνει άδεια ο Δήμος!

Επιστροφή σε εποχές… «νόμου Παπαθεμελή» βλεπουν πολλοί ιδιοκτήτες κλαμπ, καφετεριών, εστιατορίων και μπαρ, οι οποίοι βλέπουν με ανησυχία τις αλλαγές που έγιναν στο νέο ποινικό κώδικα σχετικά με την μουσική...

Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα ορίζει ότι η μουσική κλείνει στις 22:00 τον χειμώνα και στις 23:00 το καλοκαίρι, εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον έκαστο Δήμο.

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο σύμφωνα με τα όσα συζητούν μεταξύ τους εδώ και μέρες.

Όπως αναφέρεται, οι νέες τροποποιήσεις που τους αφορούν, γυρίζουν τον κλάδο πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του Στέλιου Παπαθεμελή με τα ωράρια και τους «αυτοφωράκηδες».

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι «παρών» κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο. 

Το «παραθυράκι» με τον Δήμο

Όπως ορίζουν και οι διατάξεις, ωστόσο ο αρμόδιος Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να δίνει παράταση ωραρίου για την μουσική στα μαγαζιά. Αν αυτό δεν γίνεται θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις 22:00 το βράδυ τον χειμώνα και στις 23:00 το καλοκαίρι. 

Οι περισσότεροι Δήμοι θα δίνουν την άδεια ας μην γελιόμαστε...

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες λένε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και με τους ελέγχους για την ηχορύπανση, αφού τα μηχανήματα μέτρησης είναι ελάχιστα και οι παραβάσεις σημειώνονται από τα όργανα της ταξης δια της ακοής.

Εάν δηλαδή κρίνει ο αστυνομικός ότι η μουσική σε ένα μπαρ είναι δυνατή με βάση τα δικά του ώτα και μόνο, ακολουθεί η προσαγωγή του υπεύθυνου «αυτοφωράκια» ή του άτυχου ιδιοκτήτη αν ο τελευταίος δεν έχει προνοήσει για να έχει, ή δεν έχει λεφτά για να προσλάβει.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA