ΜΑΤ μπούκαραν στα δικαστήρια και ξυλοκόπησαν φίλους και γονείς των συλληφθέντων (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΜΑΤ μπούκαραν στα δικαστήρια και ξυλοκόπησαν φίλους και γονείς των συλληφθέντων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν λίγο μετά τις 14:00 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου φίλοι, συγγενείς και γονείς περίμεναν τους συλληφθέντες της 17ης Νοεμβρίου...

Όπως καταγράφεται σε βίντεο, την ώρα που έφταναν, με εμφανή τραύματα, στον χώρο οι συλληφθέντες, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς το μέρος τους αμέσως μόλις τους είδαν και άρχισαν να χτυπούν τους πάντες μέχρι να τους βγάλουν έξω από τον χώρο των δικαστηρίων.

Τα χτυπήματα ήταν με γκλομπ, ασπίδες αλλά και μπουνιές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247.gr, που κάνει λόγο για ένα αν μη τι άλλο πρωτοφανές περιστατικό που δεν έχει ξαναγίνει σε χώρους δικαστηρίων.

Για το συμβάν έβγαλαν ανακοίνωση και οι δικηγόροι της «Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή» με την οποία καταγγέλουν την Αστυνομία, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεκάδες πάνοπλοι άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, μέσα στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων περικύκλωσαν, επιτέθηκαν, ξυλοφόρτωσαν και απώθησαν στο δρόμο (όπου κυκλοφορούσαν κανονικά αυτοκίνητα) δεκάδες συγγενείς, συνηγόρους και αλληλέγγυους των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι διέπραξαν το έγκλημα να περιμένουν ειρηνικά τους συλληφθέντες που μεταφέρονταν στον Εισαγγελέα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας οφείλει να καταδικάσει το γεγονός και να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσω των αρμόδιων επιτροπών του.

Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου οφείλει να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει, υπηρετώντας το ρόλο της, και να μη σιωπά.

Η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας οφείλει να δώσει εξηγήσεις, για το ποιος έδωσε την εντολή για την επίθεση της Αστυνομίας μέσα στην Ευελπίδων, για ποιο λόγο και για ποιο σκοπό.
Από την πλευρά μας, θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους ενέργεια με κάθε τρόπο».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA