Δίκη για μίζες στη Siemens: Μετά από 14 χρόνια κρίθηκαν ένοχοι 22 από τους 54 - Όλοι αθώοι για δωροδοκία - Απαλλάχθηκε και ο Τσουκάτος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη για μίζες στη Siemens: Μετά από 14 χρόνια κρίθηκαν ένοχοι 22 από τους 54 - Όλοι αθώοι για δωροδοκία - Απαλλάχθηκε και ο Τσουκάτος!

Μετά από 14 χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έλαβε απόφαση για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens...

Από τους 54 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι 22, ανάμεσα τους και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης στην Ελλάδα, πρώην στελέχη του γερμανικού κολοσσού, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα.

Άλλοι 28 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων που τους αποδίδονταν ανάμεσα τους και ο άλλοτε «Στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, ενώ αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας για όλους υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη είχαν αρχικά παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι ωστόσο 10 εξ αυτών απεβίωσαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι μίζες που δόθηκαν αγγίζουν περίπου τα 100.000.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ποινές.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA