Νέα τροπολογία: Αποδεικτικό υλικό πλέον οι παράνομες ηχογραφήσεις - Θα χρησιμοποιούνται κανονικά στα δικαστήρια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα τροπολογία: Αποδεικτικό υλικό πλέον οι παράνομες ηχογραφήσεις - Θα χρησιμοποιούνται κανονικά στα δικαστήρια!

Αποδεκτές ως μέρος του αποδεικτικού υλικού θα γίνονται ξανά από τα δικαστήρια οι παράνομες ηχογραφήσεις σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αποτελεσματικής απονομής δικαιοσύνης και της διαφύλαξης των αρχών του κράτους δικαίου...

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, «η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, υπαγομένων στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Παράλληλα διατηρείται η προϋπάρχουσα στάθμιση για τη χρήση των αποδεικτικών αυτών μέσων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αποτελεσματικής απονομής δικαιοσύνης και της διαφύλαξης των αρχών του κράτους δικαίου».
 
Θα χρησιμοποιηθούν και στη Novartis

Όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, η εν λόγω διάταξη θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση Novartis. 
 
Έτσι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνούν τυχόν ευθύνες του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παράνομες ηχογραφήσεις που θα μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA