Κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική: «Με πίεζε και με απειλούσε η Εισαγγελέας Τουλουπάκη...» - Nα αλλάξει χέρια η δικογραφία ζητά ο Αρειος Πάγος! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική: «Με πίεζε και με απειλούσε η Εισαγγελέας Τουλουπάκη...» - Nα αλλάξει χέρια η δικογραφία ζητά ο Αρειος Πάγος! (ΦΩΤΟ)

Πιέσεις και απειλές από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την φερόμενη σκευωρία Novartis...

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας υποστήριξε στα μέλη της προανακριτικής ότι τον Μάιο του 2018 η Ελένη Τουλουπάκη τον κάλεσε για άτυπη συνάντηση κατά την οποία τον απείλησε πως, αν δεν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων, τότε θα εξαπολύσει εναντίον του ποινικές διώξεις.

«Συνάντησα την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018. Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα στην εισαγγελία. Εκεί μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα» υποστήριξε ο Κ. Φρουζής για να προσθέσει:

«Μου είπε "δεν εννοώ να μιλήσετε απλά" δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο». 

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να καταστεί «κουκουλοφόρος» μάρτυρας λέγοντας: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Τους απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης», δήλωσε.

Τι απαντά η Εισαγγελία Διαφθοράς

«O κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του». Με αυτή τη φράση απαντούν πηγές της Εισαγγελίας κατα της Διαφθοράς σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια πρόταση στον Κ. Φρουζή, αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα. Ηδη δηλαδή ηταν βασικός κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 συνεπώς δεν μπορούσαν να του προτείνουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας τον Μάιο του 2018, καθώς αυτό είναι νομικά ασύμβατο.

Ο Άρειος Πάγος ζητά να αλλάξει χέρια η δικογραφία της Novartis

Nα αλλάξει χέρια η δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis ζητεί ο Αρειος Πάγος με αιτιολογία την αποφυγή της πολυδιάσπασης της έρευνας. Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας προκειμένου να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τους Ανακριτές κατά της Διαφθοράς, στους οποίους έχει χρεωθεί να τη διερευνήσουν μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για όλα τα σκέλη της μεγάλης υπόθεσης.

Κατά τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι διαρροές σχετικά με το περιεχόμενο της παραγγελίας του, θα πρέπει η μεγάλη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis να ανατεθεί στο σύνολο της σε δύο, τρεις ή και περισσότερους εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί τάχιστα ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης. 

Η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών έχει προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA