«Εσφαλμένα δόθηκε το ελαφρυντικό»! Ο Άρειος Πάγος αναιρεί την δικαστική απόφαση για αποφυλάκιση του Κορκονέα - Ξανά στο εδώλιο ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

«Εσφαλμένα δόθηκε το ελαφρυντικό»! Ο Άρειος Πάγος αναιρεί την δικαστική απόφαση για αποφυλάκιση του Κορκονέα - Ξανά στο εδώλιο ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου

Κρίθηκε εσφαλμένη η απόφαση του δικαστηρίου να χορηγήσει ελαφρυντικό στον δολοφόνο αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα...

Η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα αναιρείται από τον Άρειο Πάγο καθώς κρίνεται εσφαλμένο το σκεπτικό και η υπόθεση θα επεναξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.  

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται ότι αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την εξοργιστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. 

Ακολούθως οι δικηγόροι της οικογένειας προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο κατά της δικαστικής απόφασης.

Δηλώσεις δικηγόρων οικογένειας Γρηγορόπουλου

Η αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση του Μικτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα και αφέθηκε ελεύθερος, «συνιστά ενέργεια εκπλήρωσης υψηλού δικαστικού καθήκοντος και ουσιαστικής θεσμικής ευθύνης», αναφέρουν σε δήλωσή τους, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ανέφεραν τα εξής:

«Η εμπεριστατωμένη αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της αποφάσεως του Μ.Ο.Ε. Λαμίας ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον δολοφόνο του Αλέξανδρου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την αποφυλάκισή του, δικαιώνει την εξ αρχής αντίδρασή μας σε αυτήν την προκλητική απόφαση, επιβράβευσης της δολοφονίας ενός αθώου 15χρονου παιδιού από ένοπλους αστυνομικούς.

Η πράξη του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου συνιστά ενέργεια εκπλήρωσης υψηλού δικαστικού καθήκοντος και ουσιαστικής θεσμικής ευθύνης.

Στα 10 σχεδόν χρόνια που υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του Αλέξανδρου κι εκπροσωπούμε την οικογένειά του, δεν έπαψαν να ενεργοποιούνται σκοτεινοί μηχανισμοί, που επιδιώκουν την συγκάλυψη του εγκλήματος και την υπόθαλψη των υπαιτίων.

Τόσο η οικογένεια του Αλέξανδρου, όσο και εμείς ως εκπρόσωποί της, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να λάμψει η αλήθεια και να επιβληθεί δίκαιη τιμωρία για το έγκλημα. Για να μην υπάρξει άλλο αθώο παιδί δολοφονημένο από όπλο αστυνομικού, για να μην υπάρξει άλλη δικαστική επιβράβευση κρατικής δολοφονίας, που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα κι αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ