Ποινικός Κώδικας: Η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη για την βλασφημία που προβλέπει εως και 2 χρόνια φυλάκιση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Ποινικός Κώδικας: Η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη για την βλασφημία που προβλέπει εως και 2 χρόνια φυλάκιση

Ακόμα δεν ψηφίστηκαν οι νέες διατάξεις και έχουμε αλλαγές...

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία που υπήρχε στις νέες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικά η οποία προβλέπει έως και 2 χρόνια φυλάκιση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.

Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις, η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA