Στο 1142 οι καταγγελίες για το κάπνισμα - Πως θα γίνονται οι έλεγχοι! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στο 1142 οι καταγγελίες για το κάπνισμα - Πως θα γίνονται οι έλεγχοι!

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα λειτουργήσει ο τετραψήφιος αριθμός «1142»που θα καταγράφει τις καταγγελίες για το κάπνισμα...

Ωστόσο, η κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών δεν θα είναι άμεση, έπειτα δηλαδή από κάθε μεμονωμένη καταγγελία. Αντίθετα, και σύμφωνα με το σχέδιο, ανάλογα με την ποσότητα και την ένταση των καταγγελιών για ένα συγκεκριμένο μέρος – παραδείγματος χάριν για μια καφετέρια ή παιδική χαρά –, το call center θα κινητοποιεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για έκτακτους ή τακτικούς ελέγχους. 

Κατά τον τρόπο αυτόν, αφενός θα τεκμηριώνεται ότι όπου υπάρχει... καπνός ανάβει και τσιγάρο (και ότι δεν πρόκειται για φάρσα ή ακόμα και για «εκδικητική» καταγγελία) και αφετέρου δεν θα γίνεται κατάχρηση στο έργο του ελεγκτικού μηχανισμού (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό κ.ο.κ.) που έχει επιφορτιστεί (και) με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Παράλληλα θα λειτουργεί και ως μια... θεραπευτική παρέμβαση διακοπής του καπνίσματος.

Σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» οι ειδικά εκπαιδευμένοι τηλεφωνητές θα δέχονται κλήσεις 24 ώρες το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, καταγράφοντας καταγγελίες. 

Παράλληλα όμως θα προσφέρουν πληροφόρηση και υποστήριξη σε εκείνους τους καπνιστές οι οποίοι επιθυμούν να ελευθερωθούν από τον εθισμό τους στη νικοτίνη. 

Ο σχεδιασμός του «call center» έγινε άλλωστε έπειτα από σχετική έρευνα στο εξωτερικό – σε χώρες δηλαδή όπου λειτουργούν αντίστοιχες τηλεφωνικές γραμμές –, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν τα δυνατά σημεία των ευρωπαϊκών παραδειγμάτων αλλά και τα αδύνατα σημεία της προσπάθειας που έγινε κατά το παρελθόν στη χώρα μας με αποτέλεσμα το εγχείρημα να βουλιάξει στην... αδράνεια.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA