Σύλληψη ανάπηρης κοπέλας στη Χαλκίδα: «Άδικη και παράλογη η καταδίκη της για αντίσταση κατά της αρχής» - Δείτε τι λέει ο δικηγόρος Γιάννης Τριμίντζιος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σύλληψη ανάπηρης κοπέλας στη Χαλκίδα: «Άδικη και παράλογη η καταδίκη της για αντίσταση κατά της αρχής» - Δείτε τι λέει ο δικηγόρος Γιάννης Τριμίντζιος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για την υπόθεση με τη σύλληψη και τη καταδίκη της ανάπηρης κοπέλας που αποκάλυψε πριν λίγες μέρες το EviaZoom.gr (δείτε το ΕΔΩ)...

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr, πρωταγωνιστές της υπόθεσης, -η οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ ως δελτίο Τύπου από την ΕΛ.ΑΣ-, είναι δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, οι οποίοι μετέβησαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα στην συγκεκριμένη επιχείρηση, επειδή ένας γείτονας είχε καταγγείλει τηλεφωνικά ότι κάνουν έντονο θόρυβο και έχουν δυνατά τη μουσική.
 
Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι εξυβρίστηκαν και συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης για την κατηγορία της εξύβρισης και της Αντίστασης κατά της Αρχής, κάτι που η ίδια τα αρνείται κατηγορηματικά, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν για τα ίδια αδικήματα την ΑμεΑ νεαρή κόρη της, -πάσχει από σοβαρή σωματική και νοητική αναπηρία που προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα-, η οποία απλά διαμαρτυρήθηκε για την σύλληψη της μητέρας της, όπως ανέφερε.

Οι αστυνομικοί τις οδήγησαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και λίγο αργότερα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ο σύντροφος της μητέρας για να τις δει, ο οποίος συνελήφθη και αυτός αργότερα μετά από μήνυση των αστυνομικών για τα ίδια αδικήματα που φέρεται να τέλεσε στην επιχείρηση, με τον ίδιο να αρνείται ότι βρισκόταν εκεί.

Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο του Τριμελές Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας το οποίο καταδίκασε ακόμα και την ανάπηρη κοπέλα για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής, με 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή. 

Δείτε το δικαστικό έγγραφο με το οποίο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο:

Ο δικηγόρος της οικογένειας και της ανάπηρης κοπέλας, Γιάννης Τριμίντζιος, μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο απίστευτο συμβάν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Όπως έχετε ήδη αναφέρει και δημοσιοποιήσει στο έγκριτο site σας, προ ημερών η αστυνομία κλήθηκε να πάει σε ένα κατάστημα που λειτουργεί η μητέρα αυτής της κυρίας γιατί υποτίθεται ότι συνέβαινε κάποιο περιστατικό. Εκεί λοιπόν αφού πήγε η αστυνομία, κάλεσε την μητέρα της κοπέλας και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια φασαρία μεταξύ πελατών και λοιπά. Εντελώς αναιτιολόγητα και άνευ λόγου ουσιαστικά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών, η μητέρα του παιδιού άρχισε να τους εξυβρίζει και στην προσπάθεια των αστυνομικών, ήταν δύο σημειώνω, να συλλάβουν την μητέρα και να την οδηγήσουν στην αστυνομία, η μητέρα αντιστάθηκε κατά της προσπάθειας των αστυνομικών να την βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο και τους εξύβρισε. Στη συνέχεια όπως διατείνοντας στη μήνυση τους οι αστυνομικοί, η κόρη της, η οποία σημειώνω εδώ ότι είναι ανάπηρη, το δεξί της χέρι είναι εντελώς ανάπηρο και το αριστερό σχεδόν ημιπαράλυτο και επίσης έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα από τροχαίο, επιτέθηκε υποτίθεται στους αστυνομικούς για να τους εμποδίσει να συλλάβουν τη μητέρα της.

Φανταστείτε λοιπόν ένα κορίτσι 25 περίπου ετών που είναι αυτό, να εμποδίσει δύο αστυνομικούς, άνδρες μέσης ηλικίας περίπου και οι δύο, εύσωμοι και δυνατοί, να μπορέσει να ασκήσει βία εναντίον των αστυνομικών έτσι ώστε να κατηγορηθεί για αντίσταση κατά της αρχής όπως την κατηγορούσαν οι αστυνομικοί. Βεβαίως την κατηγορούσαν και για εξύβριση ότι αναφέρθηκε με υποτιμητικές εκφράσεις, "μπάτσοι" και λοιπά.

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση στο πολίτη και στο κοινό νου αν θέλετε είναι η κατηγορία η αντίσταση κατά της αρχής και η καταδίκη από το δικαστήριο. Μετά από 35 χρόνια εμπειρίας στα δικαστήρια μπορώ να πω ότι η απόφαση του δικαστηρίου με εξέπληξε γιατί αυτό το κορίτσι, ακόμα και να ήθελε, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τελέσει αυτό το έγκλημα της αντίστασης κατά της αρχής γιατί ακριβώς οι σωματικές του δυνάμεις δεν είναι τέτοιες που θα επέτρεπαν να αντισταθεί απέναντι σε δύο εύσωμους αστυνομικούς και να τους παρεμποδίσει με οποιοδήποτε τρόπο να συλλάβουν τη μητέρα της, η οποία είναι 65 χρονών περίπου με ύψος περίπου 1.60. 

Σε αυτή την υπόθεση το πιο δυσάρεστο είναι η καταδίκη αυτού του κοριτσιού από το δικαστήριο και γιαυτό ασκήσαμε και έφεση κατά της απόφασης. Οι δύο αστυνομικοί επανέλαβαν στο δικαστήριο αυτά που έλεγαν στις μηνύσεις τους, ότι δήθεν η κοπέλα τους εμπόδισε να συλλάβουν την μητέρα της, αλλά αυτό δεν ευσταθεί αυτός ο ισχυρισμός στον κοινό νου, όπως σας περιέγραψα. Άδικα και παράλογα καταδικάστηκε γιατί όπως σας είπα με τις φυσικές της δυνάμεις δεν θα μπορούσε να τελέσει ένα τέτοιο έγκλημα

Τώρα όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο (σ.σ. ο σύντροφος της μητέρας), ο οποίος από την αρχή έχει ισχυριστεί ότι δεν έχει καμία σχέση, ότι κοιμόταν στο σπίτι του και πήγε στην αστυνομία και πράγματι επιβεβαιώνεται και από μάρτυρες ότι αυτός πήγε στην αστυνομία μετά από δύο ώρες. Δεν είναι ότι πήγε στην αστυνομία και αμέσως τον συνέλαβαν. Πήγε στην αστυνομία, έφυγε, πήγε στο σπίτι του άλλαξε ρούχα, ξαναγύρισε στην αστυνομία, αφού δηλαδή επισκέφθηκε δύο ή τρεις φορές το αστυνομικό τμήμα που κρατούνταν οι δύο κυρίες μετά από μιάμιση ώρα τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί...»

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA