Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν Γερμανό δημοσιογράφο στο Σύνταγμα - «Θεατής η αστυνομία...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν Γερμανό δημοσιογράφο στο Σύνταγμα - «Θεατής η αστυνομία...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Άγρια επίθεση από ακροδεξιούς, όπως καταγγέλλει, δέχθηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Deutche Welle, Θωμάς Γιακόμπι...

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου έλαβε χώρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου περίπου 400 άτομα παρουσία στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, όπως του Ηλία Κασιδιάρη, διαδήλωσαν εναντίον των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. 

Ενώ ο Γερμανός δημοσιογράφος κάλυπτε την συγκέντρωση - πορεία κατά των μεταναστών, ομάδα αγνώστων τον πλησίασε και του ζήτησε να τους δείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Όταν εκείνος αρνήθηκε οι ακροδεξιοί του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν.

Σημειώνεται ότι επίθεση δέχθηκαν και άλλοι δημοσιογράφοι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν επενέβησαν και τήρησαν στάση ουδετερότητας.
Ο συγκεκριμένος ανταποκριτής έχει στοχοποιηθεί και πέρσι από ακροδεξιούς, καθώς στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.

«Νόμιζα ότι με τόση αστυνομία, θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου»

«Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, κλομπ, σιδερογροθιές» δήλωσε, μεταξύ άλλων, το θύμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί ή να κρυφτεί.

«Πέρυσι, έγινε ακριβώς το ίδιο σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση». Μου την έπεσαν και με χτύπησαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν» πρόσθεσε.Κατήγγειλε δε, ότι «κανείς (σ.σ. από τους αστυνομικούς) δεν επέβαινε κι αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό». «Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA