Εδώ και 11 χρόνια: Δικαστικός «πόλεμος» ανάμεσα σε μοναχές, ιερείς και τον Μητροπολίτη Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εδώ και 11 χρόνια: Δικαστικός «πόλεμος» ανάμεσα σε μοναχές, ιερείς και τον Μητροπολίτη Χαλκίδας!

11 χρόνια εκκρεμεί στα δικαστήρια η αντιδικία, με αφορμή ένα μοναστήρι στην Εύβοια και... αντιπάλους τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο (Τριανταφύλλου) και την ηγουμένη Μαριάμ, όπως και τις αδελφές της Μονής, οι οποίες έχουν αποχωρήσει μετά τον πόλεμο που δέχτηκαν, όπως ισχυρίζονται...

Όπως αναφέρει η έμπειρη Αθηναία δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ, Μαίρη Μπενέα, «πεδίο... βολής» έχουν γίνει τα Δικαστήρια Χαλκίδας και Αθήνας, όπου μέχρι τώρα έχουν γίνει περίπου 15 δίκες, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την περιουσία της Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, η οποία αποτελείται από δασικές εκτάσεις 27.000 στρεμμάτων και ενοίκια από μεγάλη μεταλλευτική εταιρία, καθώς το υπέδαφος της περιοχής είναι πλούσιο σε μεταλλεύματα.

Τελευταίο επεισόδιο στις δικαστικές αίθουσες του Αρείου Πάγου, όπου εκδικάστηκε η αναίρεση τεσσάρων ιερέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, για συκοφαντική δυσφήμηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης, για επεισόδιο σε πανηγύρι της Μονής, πριν από 11 χρόνια.

Φέρονται ότι, διέκοψαν την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία ήταν παρούσες η ηγουμένη και οι μοναχές και την επομένη έστειλαν επιστολή στην Μητροπολίτη, με χαρακτηρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί από το δικαστήριο.

Αυτό υπήρξε και η απαρχή του... πολέμου!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA