Τα νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος που έρχεται στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Τα νέα στοιχεία για το σκανδιναβικό ψύχος που έρχεται στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Το πολικό ψύχος που κατεβαίνει με... απειλητικές διαθέσεις στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, περνάει πάνω από τη χώρα μας, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα «καθίσει» πάνω από την επικράτεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή αν θα... ξεγλιστρήσει προς τα ανατολικά με κατεύθυνση προς την Τουρκία...

Δεν έχει αποσαφηνιστεί λοιπόν αν η επιδείνωση του καιρού, που αναμένουμε από το βράδυ της Τετάρτης, θα σημάνει συναγερμό ή αν θα είναι απλά μια χειμερινή «βόμβα» που θα περάσει χωρίς να αφήσει κατάλοιπα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς το σκανδιναβικό ψύχος κινείται προς τα χαμηλά τμήματα της Ευρώπης, η εικόνα του παραμένει «γρίφος».

Στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τα προγνωστικά στοιχεία να μην έχουν "αποφασίσει" που θα στείλουν το πολικό ψύχος που δείχνει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης αρχίζει η νέα εβδομάδα. 

Στην πρώτη μας κάρτα μπορείτε να δείτε τον εκτεταμένο αντικυκλώνα με βαρομετρική πίεση στο κέντρο του που πλησιάζει τιμές που σπάνια συναντάμε και έχει στην ουσία "μπλοκάρει" την ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Γηραιά ήπειρο. Στα νοτιοανατολικά κράσπεδα αυτού του συστήματος βρίσκεται η χώρα μας κάτω από τον συνδυασμό στην ουσία αυτού με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Στην δεύτερή μας κάρτα μπορείτε να δείτε το πολικό ψύχος με το μπλε χρώμα να φτάνει μέχρι και τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα προς τα που θα κινηθεί είναι πολύ μεγάλη. Αιτία γι αυτό ένα "βουνό" υψηλών πιέσεων δυτικότερά μας που δεν γνωρίζουμε αν θα κινηθεί λίγο πιο δυτικά ή πιο ανατολικά. 
Από αυτή την μετατόπιση θα εξαρτηθεί κατά πόσο η χώρα μας θα δεχτεί την επίδραση αυτού του ψύχους ή όχι. Αν περάσει ο κύριος όγκος της ψυχρής μάζας προς το Αιγαίο πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πάντως τα πρωινά στοιχεία στην πλειοψηφία τους δίνουν τον κύριο όγκο μέσα στην Τουρκία που σημαίνει ότι ενδεχομένως να αποφύγουμε τα δύσκολα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα ενημερώσω για ό,τι νεότερο». 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA