Για παράνομη πρόσληψη: 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Μπουραντά για παράβαση καθήκοντος - Έως 2 χρόνια ήταν η μέγιστη ποινή! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Για παράνομη πρόσληψη: 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Μπουραντά για παράβαση καθήκοντος - Έως 2 χρόνια ήταν η μέγιστη ποινή!

Σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε την Παρασκευή (24-01-2020) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς...

Το αδίκημα έγινε πριν 5 χρόνια επί Δημαρχίας και Προεδρίας Μπουραντά στη ΔΕΥΑΚΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Κύμης - Αλιβερίου).

Όπως έκρινε και το δικαστήριο, ο Θανάσης Μπουραντάς προσέλαβε παράνομα δικηγόρο στη δημοτική επιχείρηση με μισθό 2.000 ευρώ το μήνα, χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου μετά τη καταδίκη του σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Εύβοιας. Καταδικάστηκαν επίσης 5 ακόμη μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.

Παράλληλα στην ίδια δίκη, ο Θανάσης Μπουραντάς αθωώθηκε για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Δημήτρη Θωμά.

Μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση μπορούσε να επιβάλει το δικαστήριο...

Όπως αναφέρει και το άρθρο 259 του νέου Ποινικού Κώδικα
 
Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA