Είναι πολλά τα λεφτά...! - Κύμη: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 15,3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Είναι πολλά τα λεφτά...! - Κύμη: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 15,3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που απέστειλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

«Ολοκληρώνοντας σήμερα μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων αποκατάστασης βλαβών και προληπτικών εργασιών στο οδικό δίκτυο της ΕΟ 8, στο τμήμα που συνδέει την παραλία Στομίου με τον οικισμό της Πλατάνας, ανακοινώνουμε σε συνέχεια και της αντίστοιχης απόφασης της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία από τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου 2020.

Σε λιγότερο από 60 ημέρες μετά τις σοβαρές βλάβες που υπέστη η κεντρική οδική αρτηρία προς την πόλη της Κύμης και το λιμάνι της, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έθεσαν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας ενήργησαν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν εργασίες ανακατασκευής του επιχώματος της οδού στα σημεία που παρουσιάστηκαν καθιζήσεις, κατασκευή λιθορριπής κατάντη της οδού στα τμήματα όπου υπήρξαν βλάβες, κατασκευή αναβαθμών προστασίας στα ανάντη πρανή της οδού, καθαρισμός της τάφρου της οδού σε όλο της το μήκος και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας από την πλευρά της θάλασσας για την προστασία των διερχόμενων οχημάτων.

Έχοντας κλείσει τον κύκλο των αναγκαίων παρεμβάσεων και δίνοντας τον δρόμο και πάλι στην κυκλοφορία, προετοιμάζουμε το έδαφος έπειτα και από τη σημερινή ανακοίνωση του Περιφερειάρχη κυρίου Φάνη Σπανού, για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του μεγάλου έργου προστασίας του τμήματος Παραλία Στομίου-Πλατάνα προϋπολογισμού €15, 3 εκ.»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα