Τεράστιο κύκλωμα: Τουλάχιστον 6 αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς έως και 40.000 ευρώ! Ανάμεσα τους και γυναίκα - υπασπίστρια πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τεράστιο κύκλωμα: Τουλάχιστον 6 αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια σε αλλοδαπούς έως και 40.000 ευρώ! Ανάμεσα τους και γυναίκα - υπασπίστρια πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς τέλος η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ - Τεράστιο κύκλωμα επίορκων αστυνομικών εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων...

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σήμερα Πέμπτη (20-02-2020) από τον Εισαγγελέα της Αθήνας σε βάρος 33 μελών κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι 6 αστυνομικοί, εξέδιδαν και προμήθευαν με διαβατήρια αλλοδαπούς, κυρίως κακοποιούς, δύο χρόνια σχεδόν μετά την σχετική δικογραφία που είχε υποβάλει για την υπόθεση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων...

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μακροχρόνια έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που υπέβαλε και την σχετική δικογραφία, ενώ οι αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Πρόκειται για πέντε αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών. 

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ή σε άλλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις - βιτρίνες. Από την δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο Εισαγγελέας διέταξε την συνέχιση της έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα