Αποφυλακίζεται ο Παπαντωνίου λόγω παρέλευσης 18μηνου χωρίς δίκη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αποφυλακίζεται ο Παπαντωνίου λόγω παρέλευσης 18μηνου χωρίς δίκη

Αποφυλακίζεται τις επόμενες μέρες ο κρατούμενος πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου...

Κι όχι γιατί η υπόθεσή του κρίθηκε από το δικαστήριο, αλλά λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, πρόκειται για άλλη μία περίπτωση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ή άλλους κατηγορούμενους ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς, που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται, χωρίς η δίκη τους να έχει διεξαχθεί.

Ο πρώην Υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία ωστόσο αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους. 

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τότε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να δικαιολογούν πως τα 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους είναι νόμιμα χρήματα.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί. 

Έτσι ο Γιάννος Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται εδώ και 1,5 χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με την σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA