Εκπρόσωπος Υπουργείου Μετανάστευσης: «Οι κάτοικοι γύρω από τη Ριτσώνα δεν χρειάζεται να ανησυχούν αν μείνουν στα σπίτια τους...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκπρόσωπος Υπουργείου Μετανάστευσης: «Οι κάτοικοι γύρω από τη Ριτσώνα δεν χρειάζεται να ανησυχούν αν μείνουν στα σπίτια τους...»

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος μετέβη στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, μετά τη διαπίστωση ότι ζευγάρι Αφρικανών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό...

«Ο μηχανισμός κινήθηκε άμεσα και εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανησυχούμε. Η δομή είναι μεγάλη και οι άνθρωποι μένουν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο. Η τοπική κοινωνία δεν έχει να φοβάται τίποτα όσο τηρεί τα γενικά μέτρα της κυβέρνησης. Το "Μένουμε Σπίτι" είναι αυτό που σώζει», ανέφερε.

Κατά την επίσκεψή του στη δομή ο γενικός γραμματέας μίλησε με το προσωπικό και τους διαμένοντες. Όπως αποφασίστηκε, τηνΤετάρτη (01-04-2020) θα γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί ως πιθανές επαφές του ζευγαριού και οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε περιορισμό, αλλά και στο προσωπικό της δομής.

Επίσης, όπως είπε, θα παραδοθεί μεγάλη ποσότητα από γάντια και μάσκες στους διαμένοντες. Στη δομή αποφασίστηκε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση για τις επόμενες 14 ημέρες με διαρκείς ελέγχους της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι Αφρικανών ζούσε σε σε δομή φιλοξενίας στη Βέροια. Από 27 Φεβρουαρίου πήγε στη Ριτσώνα για να γεννήσει η γυναίκα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα με το βρέφος στο Αλεξάνδρα.
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA