Καταγγελία για ΕΟΔΥ: Γνώριζε εδώ και μέρες για την θρησκευτική εκδρομή και τον 66χρονο περιφερειακό σύμβουλο - Δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνο το περιστατικό! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Καταγγελία για ΕΟΔΥ: Γνώριζε εδώ και μέρες για την θρησκευτική εκδρομή και τον 66χρονο περιφερειακό σύμβουλο - Δεν αξιολόγησε ως επικίνδυνο το περιστατικό!

Ο ΕΟΔΥ είχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή αλλά δεν ενεργοποίησε τον μηχανισμό προστασίας και ελέγχου...

Όπως αποκάλυψε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος που επιλήφθηκε αρχικά του περιστατικού με τον 66χρονο περιφερειακό σύμβουλο από την Αμαλιάδα που βρέθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορoνοϊό , από την περασμένη Κυριακή στις 7.15 μμ ενημερώθηκαν από την ίδια οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ καθώς ο 66χρονος εμφάνιζε όλα εκείνα τα συμπτώματα της νόσου από τον κορoνοϊό , αλλά ο ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας και ελέγχου καθώς – όπως είπε στην πνευμονολόγο – το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο…

Όπως έγινε γνωστό ο 66χρονος που τυγχάνει να είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, είχε ταξιδέψει σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου μαζί με 52 ακόμη άτομα! Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι η σύζυγός του και άλλοι 20 συνταξιδιώτες έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό.
 
Ο ΕΟΔΥ ειχε ενημερωθεί από την περασμένη Κυριακή

«Όταν ήρθε στο ιατρείο μου και είδα τα συμπτώματα που είχε ο 66χρονος , ενημέρωσα όπως όφειλα τον ΕΟΔΥ αλλά μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μπούμε σε περαιτέρω ενέργειες γιατί ο ασθενής μου δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία αλλά στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ετσι παρέμεινε αρχικά στο σπίτι του αλλά μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com η πνευμονολόγος .

Η ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα ο 66χρονος να νοσηλευτεί αρχικά στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ως ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και στην συνέχεια λόγω επιδείνωσης της υγείας του και υψηλού πυρετού , να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου όπου παρέμεινε για 48 τουλάχιστον ώρες ως απλός ασθενής !έως την Τετάρτη που διαπιστώθηκε μετά από ειδικές εξετάσεις ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό!

Η πρωτοφανής και ανεύθυνη στάση των αρμοδίων του ΕΟΔΥ είχε ως αποτέλεσμα να περάσει ο κρίσιμος χρόνος των τριών ημερών και να εκτεθούν σε άμεσο κίνδυνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων το οποίο και τέθηκε σε καραντίνα . Όμως σοβαρά ερωτήματα και ανησυχίες προκύπτουν και για τους υπόλοιπους ασθενείς που βρέθηκαν πλησίον του 66χρονου , για τους συνοδούς και τους συγγενείς τους…
 
Επιβεβαιώνουν γιατροί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας

Την έγκαιρη ενημέρωση του ΕΟΔΥ από την πνευμονολόγο της Αμαλιάδας και την κακή εκτίμηση των αρμοδίων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης αλλά και ιατροί του νοσοκομείου της Αμαλιάδας !

Οι παραλείψεις του ΕΟΔΥ και ο κακός χειρισμός των αρμοδίων στο συγκεκριμένο θέμα , που περιέργως κρατήθηκαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από όλα τα ΜΜΕ, εκτός από το ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες, γιατρούς και νοσηλευτές, θέτουν σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητά του να χειριστεί το σοβαρότατο ζήτημα της εξάπλωσης και της πρόληψης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα