Παρατάθηκε τελικά το «λουκέτο» στα δικαστήρια έως τις 15 Μαΐου - Με μάσκες και αποστάσεις οι επερχόμενες δίκες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παρατάθηκε τελικά το «λουκέτο» στα δικαστήρια έως τις 15 Μαΐου - Με μάσκες και αποστάσεις οι επερχόμενες δίκες

Την απόφαση να παραταθεί το «λουκέτο» στα δικαστήρια όλης της χώρας έως τις 15 Μαΐου 2020 πήραν το Σάββατο (25-04-2020) οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος...

Κατ´ εξαίρεση από τις 28 Απριλίου 2020, ημέρα που αρχίζει η ισχύς της νέας ΚΥΑ, θα επιτρέπονται οι δίκες ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ως αντικείμενο εγγυοδοσία, εγγραφή ή εξάλειψη ή μεταρρύθμιση προσημείωσης υποθήκης, συντηρητική κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας, δικαστική μεσεγγύηση, σφράγιση, αποσφράγιση, απογραφή και δημόσια κατάθεση, Ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού και τις ανακλήσεις αυτών.

Επίσης, από 6 Μαίου επιτρέπεται η εκδίκαση υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Διοικητικά Δικαστήρια για τις οποίες οι διάδικοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν στο ακροατήριο.

Παράλληλα, στην υπουργική απόφαση ορίζεται πως λαμβάνεται μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημοσίας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν όταν θα ανοίξουν τα δικαστήρια

1) Σύσταση για χρήση μάσκας όχι μόνο από τα πρόσωπα της έδρας αλλά και από τους συνηγόρους και διαδίκους.

2) Διαθεσιμότητα αντισηπτικού σε όλους τους χώρους.

3) Τήρηση απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο.

4) Καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων ατόμων εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων, ενός (1) ατόμου ανά 10 τ.μ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA