Την παραίτηση Βρούτση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μετά το φιάσκο με το voucher των 600 ευρώ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Την παραίτηση Βρούτση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ μετά το φιάσκο με το voucher των 600 ευρώ

Με αδιαφάνεια δημιουργήθηκαν οι πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα μέσω ΚΕΚ των 193 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων προορίζεται για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων...

Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του προγράμματος voucher μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τα λάθη και τις ανακρίβειες.

Την απομάκρυνση του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του;

Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.

Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ.

Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:

«Επιτέλους, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον - άρον πίσω την απόφασή του, δική του ήταν ουσιαστικά η απόφαση.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε. Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA