Τσιόδρας για μάσκες: «Τώρα λέμε "ναι" στην υποχρεωτική χρήση γιατί άλλαξαν τα δεδομένα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τσιόδρας για μάσκες: «Τώρα λέμε "ναι" στην υποχρεωτική χρήση γιατί άλλαξαν τα δεδομένα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29-04-2020) στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και εξήγησε για ποιο λόγο η επιτροπή άλλαξε την θέση της, ως προς την χρήση της από το ευρύ κοινό...
 
«Μπορεί να σας φαίνεται παράλογη η αλλαγή θέσης, αλλά τα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν», τόνισε στην τοποθέτηση του και ξεκαθάρισε πως «η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό».

Επίσης, είπε ότι οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής επιτροπής τώρα, αλλά «και τότε που ήμασταν ενάντια».

«Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο», σημείωσε.

Επιπλέον, ο γνωστός λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως η χρήση ιατρικής μάσκας με βαλβίδα είναι λάθος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών.

ΒΙΝΤΕΟ

Βοηθός του Τσιόδρα στο STAR για το βίντεο του EviaZoom.gr: «Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα είδαμε στη Χαλκίδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πρώτα θέματα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας μεταδόθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ev...

Βίντεο - Ρεπορτάζ