Τσιόδρας για μάσκες: «Τώρα λέμε "ναι" στην υποχρεωτική χρήση γιατί άλλαξαν τα δεδομένα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσιόδρας για μάσκες: «Τώρα λέμε "ναι" στην υποχρεωτική χρήση γιατί άλλαξαν τα δεδομένα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29-04-2020) στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και εξήγησε για ποιο λόγο η επιτροπή άλλαξε την θέση της, ως προς την χρήση της από το ευρύ κοινό...
 
«Μπορεί να σας φαίνεται παράλογη η αλλαγή θέσης, αλλά τα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν», τόνισε στην τοποθέτηση του και ξεκαθάρισε πως «η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό».

Επίσης, είπε ότι οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής επιτροπής τώρα, αλλά «και τότε που ήμασταν ενάντια».

«Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΜ είναι ένα σημαντικό μέτρο», σημείωσε.

Επιπλέον, ο γνωστός λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως η χρήση ιατρικής μάσκας με βαλβίδα είναι λάθος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA