Αφόρισε Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Κεραμέως ο Αμβρόσιος, αλλά τον «άδειασε» η Ιερά Σύνοδος (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αφόρισε Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Κεραμέως ο Αμβρόσιος, αλλά τον «άδειασε» η Ιερά Σύνοδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αφορισμό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά, προχώρησε την Κυριακή (17-05-2020) ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος...

Ο Αμβρόσιος, ο οποίος έχει παραιτηθεί και έχει εκλεγεί άλλος Μητροπολίτης, διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, τον λεγόμενο «Μεγάλο Αφορισμό» για τους τρεις πολιτικούς. Μάλιστα κάποιοι πιστοί αποχώρησαν από τον ναό την ώρα του αφορισμού εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας αναφέρει ότι «μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος» τονίζοντας:

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα. Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη» καταλήγει.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τον επίμαχο αφορισμό:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA