Συμφωνία των Πρεσπών: «Όχι» της Βουλής σε άρση ασυλίας 54 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Είχε γίνει μήνυση για εσχάτη προδοσία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συμφωνία των Πρεσπών: «Όχι» της Βουλής σε άρση ασυλίας 54 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - Είχε γίνει μήνυση για εσχάτη προδοσία

Με 207 ψήφους κατά, 11 υπέρ και 1 παρών η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με βάση μήνυση ιδιωτών για εσχάτη προδοσία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Όλα τα κόμματα, πλην της «Ελληνικής Λύσης», τάχθηκαν κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής υπενθυμίζοντας το άρθρο 61 του Συντάγματος για το ακαταδίωκτο των βουλευτών με τον Κυριάκο Βελόπουλο να σημειώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική αλλά λάθος επιλογή.

Οι 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσοι στην προηγούμενη Βουλή ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών και έχουν επανεκλεγεί και στην σημερινή Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή και χαρακτήρισε την μήνυση αβάσιμη και απαράδεκτη λέγοντας ότι το δικαίωμα γνώμης του βουλευτή δεν μπορεί να το υπονομεύσει καμιά μήνυση για εσχάτη προδοσία.

«Αυτή η μήνυση έπρεπε να μην έχει έρθει στην ολομέλεια έπρεπε να είχε λυθεί στην δικαιοσύνη και να μην έρθει στη Βουλή. Ο Άρειος Πάγος πριν διαβιβάσει μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης τη μήνυση κατά πολιτικών προσώπων επιτελεί ένα είδος ελέγχου. Αυτός ο έλεγχος προφανώς δεν είναι επί της καλλιγραφίας των μηνύσεων ή επί του τύπου χαρτιού, είναι στοιχειώδης έλεγχος που έχει να κάνει με όλα τα νομικά επιχειρήματα που ευλόγως και από το Σύνταγμα προερχόμενα ακούστηκαν για το απαράδεκτο και το αβάσιμο αυτής της μήνυσης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερο της Βουλής στάδιο. Και όχι εμείς εδώ να διαφωνούμε αν έπρεπε να γίνει στην επιτροπή ή στην ολομέλεια έπρεπε να γίνει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», τόνισε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA