Τα επίσημα μέτρα για την εστίαση: Έως 6 άτομα στο τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια - Υποχρεωτικά με μάσκες σερβιτόροι και προσωπικό (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τα επίσημα μέτρα για την εστίαση: Έως 6 άτομα στο τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια - Υποχρεωτικά με μάσκες σερβιτόροι και προσωπικό (ΦΩΤΟ)

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε τους κανόνες λειτουργίας για τις επιχειρήσεις εστίασης, δηλαδή τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ, οι οποίες αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι στις 25 Μαΐου 2020...

Συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 25 Μαΐου επανεκκινούν:

· οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης,

· οι δραστηριότητες παροχής ποτών και

· οι υπηρεσίες πίστας καρτ.

Οι κανόνες για την εστίαση

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. 

Συγκεκριμένα:

· Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

· Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

· Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

· Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

· Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος. 

· Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

· Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

· Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου, ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ
(πατήστε πάνω στις εικόνες για ζουμ)


ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ
(πατήστε πάνω στην εικόνα για ζουμ)

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα