Ποινή «χάδι»: Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή σε αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε 10χρονη μαθήτρια με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ποινή «χάδι»: Φυλάκιση 2 ετών με αναστολή σε αστυνομικό που παρέσυρε και σκότωσε 10χρονη μαθήτρια με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα

Ο αστυνομικός της ομάδας «Ζ» κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο την 10χρονης, την οποία παρέσυρε με την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα, ωστόσο καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόλις 2 ετών με 3ετή αναστολή και το δικαστήριο μάλιστα του χορήγησε το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου...

Το θανατηφόρο τροχαίο είχε σημειωθεί στις 21:30 το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου 2018, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη, στο ύψος του τερματικού σταθμού ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ.

Συνοδευόμενη από τη μεγαλύτερη αδελφή της, η 10χρονη μαθήτρια επιχείρησε να διασχίσει πεζή το δρόμο με σκοπό να φτάσει στον τερματικό σταθμό, απ’ όπου θα έπαιρνε το αστικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Έχοντας διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος κυκλοφορίας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, παρασύρθηκε από τον δικυκλιστή αστυνομικό της ομάδας «Ζ» (βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του αστυνομικού ανέφερε ότι δεν οδηγούσε με σύνεση και τεταμένη την προσοχή, ούτε ασκούσε την αναγκαία επί του δρόμου και επί του οχήματός του εποπτεία, ενώ, επιπλέον δεν είχε αναμμένο το φως πορείας και δεν επιχείρησε εγκαίρως και αποτελεσματικά τροχοπέδηση ή αποφευκτικό ελιγμό.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν μπόρεσε να διευκρινίσει την ταχύτητα με την οποία κινούταν, υποστηρίζοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την ανήλικη.

Τελικά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του μάλιστα το ελαφρυντικό του πρότερο έντιμου βίου. Στη συνέχεια ο ελεύθερος αστυνομικός κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Στο μεταξύ η οικογένεια της 10χρονης έχει προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA