Αγία Σοφία: Μετά από 86 χρόνια γίνεται τζαμί - Σήμερα το μουσουλμανικό σόου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αγία Σοφία: Μετά από 86 χρόνια γίνεται τζαμί - Σήμερα το μουσουλμανικό σόου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, Παρασκευή (24-07-2020) όπως είχε προαναγγείλει ο Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει και πάλι τις πύλες της η Αγία Σοφία ως τζαμί, μετά από 86 χρόνια που λειτούργησε ως μουσείο...

Στο πρώτο μουσουλμανικό σόου θα παραστεί και ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ δεν αποκλείεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειές του τόσο στο θέμα της Αγίας Σοφίας, όσο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απώτερος σκοπός του είναι να εξιτάρει τους φανατικούς μουσουλμάνους αποκτώντας έρεισμα στις τάξεις τους και προσδοκώντας εκλογικά οφέλη.

Μάλιστα, ο Ερντογάν για να είναι σίγουρος ότι όλα θα είναι στην εντέλεια για το σόου του, επισκέφθηκε και χθες την Αγία Σοφία προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες που έγιναν για τη μετατροπής της σε τζαμί.

Σύμφωνα με τις οδηγίες στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, θα εισέλθουν για την προσευχή μόνο όσοι να έχουν προσκλήσεις από το Diyanet, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο, φορώντας μάσκα και να λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής λόγω κορονοϊού. Παράλληλα θα διανεμηθούν και ατομικά χαλιά προσευχής.

Έχουν προσκληθεί ξένοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και ο εμίρης του Κατάρ. Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, το κτίριο αναμένεται να υποδεχθεί 1.000 έως 1.500 άτομα, ανάμεσά τους και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Εντός της Αγίας Σοφίας και του περιβόλου, έχουν καθοριστεί δύο χώροι στους οποίους θα κάνουν προσευχή οι γυναίκες και τρεις στους οποίους θα προσευχηθούν οι άντρες, ενώ στα σημεία ελέγχου η αστυνομία θα κάνει σωματική έρευνα για λόγους ασφαλείας.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA