Εισβολή με τσεκούρι στην εφορία: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που τραυμάτισε τους εφοριακούς - Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εισβολή με τσεκούρι στην εφορία: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που τραυμάτισε τους εφοριακούς - Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (17-07-2020) ο 45χρονος άνδρας, ο οποίος την Πέμπτη επιτέθηκε με τσεκούρι κατά εφοριακών στην ΔΟΥ Κοζάνης, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών...

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Ο 45χρονος, που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν το τμήμα εισοδήματος, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν γύρω στις 13: 15, όταν κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους.
Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η η κατάσταση της υγείας του 56χρονου εφοριακού ενώ με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύεται η 67χρονη συνάδελφός του η οποία, κατά πληροφορίες, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες. Τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη φέρει η τρίτη εφοριακός, η οποία επίσης τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι τρεις εφοριακοί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη, που το πρωί της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση των τριών τραυματιών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη».
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τις στιγμές πανικού και τρόμου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του προϊσταμένου της ΔΟΥ και ακόμη ενός άνδρα, που ακινητοποίησαν τον 45χρονο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε...»

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση έγινε με μανία και χωρίς να πει, στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

ΒΙΝΤΕΟ






Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA