«Η αλήθεια για το θέμα της πρόσληψης του καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Η αλήθεια για το θέμα της πρόσληψης του καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας»

Η καρδιολόγος Άννα Λουκατζίκου τονίζει σε ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr:

«Η αλήθεια για το θέμα της πρόσληψης του καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Η τοποθέτηση του κου Τατάκη (προέδρου τοπικού συλλόγου) στη χθεσινή εκπομπή Ράδιο Ιστιαία και κυρίως η προσπάθεια ανάμειξής του στη διευθέτηση καίριων προβλημάτων του Κ.Υγείας Ιστιαίας, σε συνεργασία με βουλευτή της ΝΔ κο Κεδίκογλου, χρησιμοποιώντας ρουσφετολογικές πρακτικές χειρίστου είδους, προσβάλλουν βάναυσα την συνείδηση και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.
 
Η παραδοχή τους σήμερα από τον κο Κεδίκογλου επιβεβαίωσε περίτρανα τον εκμαυλισμό της πολιτικής εξουσίας.
 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η θέση του μόνιμου καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, προκηρύχθηκε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2020 ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις.
 

Προκρίθηκα για αυτήν τη θέση , την αποδέχθηκα το Φεβρουάριο του 2020 και ως σήμερα αναμένω να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψής μου.
 

Είναι μια διαδικασία η οποία κατοχυρώνεται από ισχυρό νομικό πλαίσιο και ούτε ο κος Τατάκης ούτε ο βουλευτής της ΝΔ κος Κεδίκογλου σύμφωνα πάντα με τις δημόσιες δήλωσεις τους μπορούν να την αλλάξουν ή να την εκτρέψουν.
 

Τόσο οι μόνιμες όσο και οι επικουρικές θέσεις προκηρύσσονται και δεν αποτελούν εργαλείο ρουσφετιού των βουλευτών, των αυλικών τους και των ψηφοθηρικών πρακτικών τους.
 

Πράγματι, όπως δήλωσε ο κύριος Τατάκης στην εκπομπή του Ράδιο Ιστιαία και επιβεβαίωσε σήμερα και ο κος Κεδίκογλου , μου μεταφέρθηκε το Μάιο μέσω αυτού , η πρόταση του βουλευτή να αγνοήσω τη μόνιμη θέση, που αξιοκρατικά κατέκτησα και να αποδεχτώ θέση του επικουρικού γιατρού (δηλαδή προσωρινή θέση), που σημειωτέον δεν είχε καν προκυρηχθεί, με αντάλλαγμα την άμεση πρόσληψή μου, και τη μετέπειτα φροντίδα του βουλευτή για τη μονιμοποίηση μου.
 

Φυσικά και αρνήθηκα και δεν μπήκα καν στη διαδικασία συζήτησή της.

Σε κοινωνία με σύνταγμα και νόμους τέτοιες προτάσεις γίνονται ΜΟΝΟ από τους αρμόδιους φορείς, με διαφανείς διαδικασίες και όχι από το στόμα βουλευτών και των παρατρεχαμενών τους.

Πρόταση επαίσχυντη, που μας γυρίζει χρόνια πίσω, θυμίζοντας παλαιοκομματικούς μηχανισμούς οι οποίοι έχουν το θράσος να την ομολογούν και δημόσια.

Είναι λυπηρό να χειρίζονται κάποιοι τόσο απερίσκεπτα ζητήματα δημόσιας υγείας, ειδικά την σημερινή εποχή που αυτή ταλανίζεται τόσο έντονα και να αυτοανακυρήσσονται παράγοντες και σωτήρες της».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA