Τουρισμός: Από αυτές τις χώρες θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τουρισμός: Από αυτές τις χώρες θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, ακολουθώντας τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα και για τους μονίμους κατοίκους των τρίτων χωρών...

Το κριτήριο για τη «λευκή λίστα» ήταν τα επιδημιολογικά δεδομένα των χωρών για τον κορονοϊό, τα οποία έπρεπε να είναι αντίστοιχα ή χαμηλότερα του μέσου όρου της Ε.Ε. που είναι 16 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι χώρες που θεωρούνται «ασφαλείς» είναι: Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νότια Κορέα, Αλγερία, Γεωργία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. Επισκέπτες από την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό επίσης γίνονται δεκτοί.

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ρωσία εξαιρούνται, όπως και η Τουρκία, η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία. Επίσης, εκτός μένει και η Κίνα μέχρι να ανοίξει τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους επισκέπτες.

Οι λίστες θα ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες.

Επίσης:

Επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σουηδία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA