«Ληστές του Διστόμου»: Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Γρηγόρης Τσιρώνης που είχε επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Ληστές του Διστόμου»: Αθωώθηκε στο Εφετείο ο Γρηγόρης Τσιρώνης που είχε επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο άλλοτε επικηρυγμένος με ποσό 600.000 ευρώ, ως ένας από τους αποκαλούμενους «ληστές του Διστόμου», Γρηγόρης Τσιρώνης, από το σύνολο των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετώπιζε, για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας»...

Μετά από δύο χρόνια διαδικασίας, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή τόσο του Τσιρώνη, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και τελικά αθωωθεί αμετάκλητα για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», όσο και άλλων 10 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Γρηγόρη Τσιρώνη, Κώστα Παπαδάκη:

«Η υπεράσπιση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώθηκε σήμερα από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ομόφωνα και μετά από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας οδού Σόλωνος, που έγινε στις 16.1.2006, πράξη που συνδέεται με τον βαρύ τραυματισμό του δράστη και φίλου του Γιάννη Δημητράκη, καθώς και από όλες τις υπόλοιπες (12) αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις (άλλες ληστείες τραπεζών, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ.). Για τις ίδιες πράξεις είχε αθωωθεί το 2011 και ο Σίμος Σεϊσίδης. Σωρεία μαρτύρων κατήγγειλαν εκφοβισμό τους από την αστυνομία προκειμένου να τους αποσπάσει επιβαρυντικές για τον Τσιρώνη καταθέσεις.

Στο πρόσωπό του είχε στοχοποιηθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Είχε χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των ΜΜΕ ως μέλος των "ληστών με τα μαύρα" και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ενώ μέχρι και σήμερα και παρά την αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και του Σ. Σεισίδη η Ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των "ληστών με τα μαύρα", με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης.

Ήδη σήμερα αποδείχθηκε πανηγυρικά αθώος από όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, ενώ είχε προηγηθεί η ακύρωση ερήμην καταδικαστικής απόφασης που του είχε επιβάλει για την ίδια αιτία (πλημμελήματα που συνδέονται με τις αποδοθείσες πράξεις και είχαν δικαστεί χωριστά) άδικα ποινή 7,5 χρόνων.

Έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του.

Η υπεράσπιση του Γρηγόρη Τσιρώνη ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν και συνεχίζει πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης για την πλήρη αποζημίωση και δικαίωσή του».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA