Κορονοϊός στο Πόρο: «Ξηλώθηκε» ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος γιατί δεν γίνονταν έλεγχοι - Οι αστυνομικοι έκαναν τα «στραβά μάτια» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός στο Πόρο: «Ξηλώθηκε» ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος γιατί δεν γίνονταν έλεγχοι - Οι αστυνομικοι έκαναν τα «στραβά μάτια»

Την «καρατόμηση» του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, αποφάσισε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελίες παραγόντων του νησιού για μειωμένους ελέγχους, σχετικά με την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού...

Τα κρούσματα του ιού στο νησί του Αργοσαρωνικού ξεπέρασαν τα 30 με αποτέλεσμα να επιβληθεί τοπικό lockdown.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά όπου υπάγεται και άμεσα θα αντικατασταθεί από άλλον Αξιωματικό του Σώματος.

Σχετικές δηλώσεις για το θέμα είχε κάνει στον ΣΚΑΪ και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης.

Όπως είχε αναφέρει, τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία.
 
Επιπλέον, ο ίδιος ο δήμος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε παραβάσεις με αποτέλεσμα να σφραγίσει καταστήματα που δεν συμμορφώνονταν με τα μέτρα. Η αστυνομία σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ανοχή και δεν προχώρησε σε κυρώσεις.
 
«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, ο Πόρος έχει ερημώσει καθώς σε ισχύ είναι από την Παρασκευή το βραδύ και για το επόμενο 10ημερο τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, μετά τα τουλάχιστον 30 κρούσματα του κορονοϊού. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 130 τεστ.

Την Παρασκευή από τις 23:00 και μέχρι τις 7:00 το πρωί έκλεισαν καφέ, μπαρ και εστιατόρια, στο πλαίσιο των μέτρων. Η προβλήτα, ενώ μέχρι την Πέμπτη ήταν γεμάτη, το Σάββατο τα περισσότερα σκάφη φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει το νησί.

Οι ελάχιστοι τουρίστες και ντόπιοι που κυκλοφορούν στους δρόμους φορούν μάσκες κάτι που είναι υποχρεωτικό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA