Κορονοϊός: Μόλις 40 τεστ έγιναν στα Δικαστήρια Χαλκίδας και τελικά βγήκαν αρνητικά - Ανοίγουν κανονικά από την Πέμπτη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κορονοϊός: Μόλις 40 τεστ έγιναν στα Δικαστήρια Χαλκίδας και τελικά βγήκαν αρνητικά - Ανοίγουν κανονικά από την Πέμπτη

Μετά το κρούσμα κορονοϊού στον Χαλκιδέο δικηγόρο Θανάση Λιαγκάκη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός την Κυριακή (13-09-2020), ενώ δύο μέρες πριν βρισκόταν σε δίκη στα Δικαστήρια Χαλκίδας (δείτε ΕΔΩ), κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε την Τρίτη (15-09-2020) στη Χαλκίδα για να κάνει τεστ σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και ορισμένους αστυνομικούς...

Συγκεκριμένα, έγιναν μόλις 40 τεστ και αποκλειστικά σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και ορισμένους αστυνομικούς που βρίσκονταν την Παρασκευή στην αίθουσα του Εφετείου που ήταν παρών ο νοσούντας δικηγόρος και όχι σε όλους τους δικηγόρους της πόλης, ενώ κανένας πολίτης που μπορεί να είχε βρεθεί εκείνη την ημέρα στα Δικαστήρια δεν υποβλήθηκε σε τεστ.

Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεστ έγιναν γνωστά την Τετάρτη (16-09-2020) και ήταν όλα αρνητικά, ωστόσο είχε αποφασιστεί να ανοίξουν κανονικά τα Δικαστήρια Χαλκίδας την ίδια μέρα, πριν δηλαδή γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα, κάτι που έφερε και την έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο οποίος αποφάσισε ομόφωνα την αποχή από τα καθήκοντά τους για την 16η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη. Παράλληλα εξέφρασε ομόφωνα τη δυσαρέσκειά του ως προς την αντιμετώπιση του θέματος από τους αρμόδιους φορείς, κυρίως δε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου, παρά τα σχετικά έγγραφα αιτήματα του, ως προς την λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, καθώς και των λοιπών θεμάτων που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων.
 
Τελικά μετά από όλα αυτά, από την Πέμπτη (17-09-2020) τα Δικαστήρια Χαλκίδας θα λειτουργούν κανονικά.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας:

«Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας σε έκτακτη συνεδρίασή του την 15η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Χαλκίδας από τα καθήκοντά τους για την 16η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, προς αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του δικαστικού μεγάρου Χαλκίδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της υγείας των συναδέλφων και των λοιπών παραγόντων της δικαιοσύνης, αλλά και της εν γένει δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν σήμερα δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Ταυτοχρόνως, ήδη το Δ.Σ. δια της παρούσης απόφασής του, εκφράζει ομόφωνα τη δυσαρέσκειά του ως προς την αντιμετώπιση του θέματος από τους αρμόδιους φορείς, κυρίως δε για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης του Δικηγορικού Συλλόγου, παρά τα σχετικά έγγραφα αιτήματα του, ως προς την λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού, καθώς και των λοιπών θεμάτων που τέθηκαν υπόψη των αρμοδίων.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από τον Δικηγορικό Σύλλογο αναφορικά με υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της παραγραφής καθώς και για οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη που υπόκειται σε προθεσμία (π.χ. άσκηση ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, κατάθεση προσθήκης-αντίκρουσης, προγραμματισμένες ένορκες βεβαιώσεις, κλείσιμο φακέλου υποθέσεων νέας τακτικής διαδικασίας όπου συμπληρώνεται η προθεσμία των εκατό (100) ημερών).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, κατά τη δικάσιμο της 16-09-2020, οι γραμματείς έδρας του Εφετείου Ευβοίας θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κανονικά και δεν θα συμμετάσχουν στην δίωρη στάση εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε.. Αναφορικά με τους γραμματείς του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η γραμματέας της έδρας του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας δεν θα συμμετάσχει επίσης στην δίωρη στάση εργασίας της Ο.Δ.Υ.Ε και το Δικαστήριο θα συγκροτηθεί στις 09.00 π.μ.. Για την γραμματέα έδρας του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, δεν έχει ακόμη αποφασισθεί κάτι σχετικό και θα επανέλθουμε όταν λάβουμε σχετική ενημέρωση».
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA