Δικαστήρια Χαλκίδας: Αναβλήθηκε για τις 16 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Θωμά λόγω παρέλευσης ωραρίου - Τι δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Δικαστήρια Χαλκίδας: Αναβλήθηκε για τις 16 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Θωμά λόγω παρέλευσης ωραρίου - Τι δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

Την Τρίτη (20-10-2020) είχε προγραμματιστεί να γίνει η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου, Δημήτρη Θωμά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει μετά από μήνυση του Θανάση Μπουραντά σχετικά με το ταμειακό έλλειμμα που κατέγραψαν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών...

Ο Δημήτρης Θωμάς, που αρνείται τις κατηγορίες, ήταν παρών, ωστόσο η δίκη δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω παρέλευσης ωραρίου. Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Να επισημανθεί ότι στην Έδρα της δίκης ήταν δικαστική γραμματέας η αδερφή του συνεργάτη του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, Νίκου Αγγελή, σε βάρος του οποίου έχει καταθέσει μήνυση και ο Δημήτρης Θωμάς για συκοφαντική δυσφήμιση και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου, αν ξεκινούσε η δίκη θα είχε ζητηθεί, όπως είναι φυσιολογικό, η εξαίρεση της.

Η δήλωση του Δημήτρη Θωμά:

«Ερχεται η ώρα που για άλλη μια φορά η αλήθεια θα λάμψει! Και τότε η γυμνια τους θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο! Η αλήθεια περί των δικαστικων, απάντηση στην εντονη παραπληροφόρηση που υπάρχει όλο αυτό το διάστημα γύρω από το πρόσωπο μου.

Αναβλήθηκε σήμερα για 2η φορά η δίκη για την 16 Φεβ 2021 λογω ωραριου.

Την 1η φορά τον Σεπτ του 2019 είχε αναβληθεί λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Κατηγορούμενοι μετά από μήνυση του σημερινου Δημάρχου Μπουραντα είναι εκτός από εμένα, τρεις ακόμη πρωην αιρετοι και πέντε εν ενεργεία Δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι κατηγορίες ειναι:

α) Η επιχορήγηση των δύο σχολικών επιτροπών το 2014 με το συνολικό ποσόν των 269.000€, για να καλυφθούν οι σοβαρες ανάγκες λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολειων και των Γυμνασιων - Λυκείων του Δήμου, σε μια εποχή που δεν μπορουσε να γίνει αναμόρφωση προϋπολογισμού λογω της τότε προεκλογικής περιόδου που το απαγόρευε και να αποδοθούν τα χρήματα με τον σωστά τυπικό τρόπο.

β) Η απασχόληση εκτάκτου προσωπικου τα έτη 2013 κ 2014 προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπήρχαν και η συνολική δαπάνη των 214.00€ που κατέβαλε ο Δήμος για το σκοπό αυτό.

γ) Η αμφισβήτηση μετά απο καθοδηγούμενες καταγγελίες Προέδρων του συνδυασμού Μπουραντα για έργα που τάχα δεν έγιναν στα χωριά του Δήμου από την ΔΕΥΑΚΑ συνολικού ποσού 589.000€.

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Αυτή είναι η αλήθεια!

Η διοίκηση Μπουραντα διώρισε με την κωμικοτραγική και με οριακή πλειοψηφία πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τρεις (!) δικηγόρους για την δική αυτή ως πολιτική αγωγή έναντι 40.000€ (!) αμοιβής, ενώ για βαρυτερες και επταπλασιου οικονομικού μεγεθους κατηγοριες στην πρώην Δήμαρχο Ταμυνεων, διέθεσε 5.580€!! Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Τα υπόλοιπα θα ειπωθούν την ώρα που πρέπει και πλησιάζει, για να τελειώνει μια και καλή αυτή η ιστορια.

Αρκετά κράτησε η σπίλωση, ο διασυρμός, ο πόλεμος λάσπης και η ομηρία μας 6,5 χρόνια τώρα...

Υπομονή! Σάββατο κοντογιορτη...»

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα