Κορονοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη - Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο

Από το πρωί της Παρασκευής (30-10-2020) οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης μπαίνουν στο «Επίπεδο 4» (κόκκινο) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας...

lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη ανακοίνωσε την Πέμπτη (29-10-2020) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ότι οι εν λόγω περιοχές μεταφέρονται από τις 6:00 πρωί της Παρασκευής στο «κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 32,5 έτη, στη Λάρισα τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 και στη Ροδόπη 217.

Πλέον, οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας είναι 7, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η Πολιτική Προστασία είχε θέσει στο «Επίπεδο 4» την Καστοριά, την Κοζάνη τις Σέρρες, και τα Ιωάννινα.

Ποιες περιοχές «ανεβαίνουν» επίπεδο

Πλην της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης, θα ανέβουν επίπεδο στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας κι άλλες περιοχές της χώρας από τις 06:00 της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, στο «Επίπεδο 3» (πορτοκαλί) ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητητες:

Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας.

Στο «Επίπεδο 2» (κίτρινο) που βρίσκεται και η Εύβοια, ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες:

Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Βέβαια όλα τα βλέμματα στρέφονται στο αυριανό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα ανακοινώσει νέα αυστηρά μέτρα.

Ο νέος χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA