Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος καταδικάστηκε για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση - Αντιμετωπίζει ποινή εως 10 χρόνια κάθειρξη - Με ελαφρυντικό πέφτει ακόμη και στο 1 έτος φυλάκισης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος καταδικάστηκε για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση - Αντιμετωπίζει ποινή εως 10 χρόνια κάθειρξη - Με ελαφρυντικό πέφτει ακόμη και στο 1 έτος φυλάκισης

Ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος, που κατάγεται από την Αμάρυνθο κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής...
Υπήρξε βουλευτής της οργάνωσης στην Εύβοια, από τον Μάιο του 2012, ως τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος καταγγέλοντας ότι «δόθηκε βήμα σε τυχοδιώκτες, αλλοιθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής».

Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά τότε οι ποινή μπορεί να πέσει από 1 έως και 5 έτη.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τη νύχτα 17 προς 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Τις επόμενες ημέρες εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για 32 στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο Νίκος Μίχος, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελέυθερος με περιοριστικούς όρους.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για:

– Ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

– Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών για τον εφοδιασμό

εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για κατοχή ναρκωτικών (χασίς)

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Νίκος Μίχος απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, δηλώνοντας πως δεν ήταν ενήμερος για τη δολοφονική επίθεση του Ρουπακία προς τον Παύλο Φύσσα.

«Την ημέρα της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιστατικό με κάποιον Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα.»

Σύμφωνα με την απολογία του Μίχου πάντως, σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκαν Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο σκληρός «πυρήνας» της Χρυσής Αυγής γνώριζαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το ίδιο βράδυ.

Επίσης ο Μίχος ανέφερε πως στο κόμμα της Χρυσής Αυγής υπήρχαν μέλη, ιεραρχία και τον τελευταίο λόγο είχαν «τα κεντρικά». Παράλληλα κατέθεσε ότι υπήρχε «σεβασμός», δηλαδή υποταγή στον αρχηγό.

«Φυσικά υπήρχε ιεραρχία. Φυσικά υπήρχαν μέλη από κάθε τοπική. Γι’ αυτό και είπα ότι η κάθε τοπική λειτουργούσε ημιαυτόνομα αλλά έπρεπε να δίνει λογαριασμό στα κεντρικά. Εγώ από την τοπική μου στέλναμε αναφορές ότι «αυτά ήταν τα μέλη, αυτοί είναι οι υποστηρικτές»», είπε μεταξύ άλλων.

Οι Νίκος Μίχος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφερόμενος στην πορεία του μετά την αποχώρησή του από την οργάνωση, ανέφερε ότι όποιος φεύγει από τη Χρυσή Αυγή «δεν μιλάει».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA