Καστέλλα Ψαχνών: Αποκαλύψεις 4 χρόνια μετά για τον θάνατο του Βαγγέλη Σαλή! Απίστευτα λάθη από αστυνομία και δικαστικούς λειτουργούς της Χαλκίδας - «Εξαφανίστηκαν τα πειστήρια, δεν κλήθηκαν μάρτυρες, δεν έγινε ούτε αυτοψία», αποκαλύπτουν ο δικηγόρος και λοιποί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καστέλλα Ψαχνών: Αποκαλύψεις 4 χρόνια μετά για τον θάνατο του Βαγγέλη Σαλή! Απίστευτα λάθη από αστυνομία και δικαστικούς λειτουργούς της Χαλκίδας - «Εξαφανίστηκαν τα πειστήρια, δεν κλήθηκαν μάρτυρες, δεν έγινε ούτε αυτοψία», αποκαλύπτουν ο δικηγόρος και λοιποί (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κυρίως για τον χειρισμό της υπόθεσης της αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών της Χαλκίδας, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Σαλή, οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον Μάιο του 2016 μέσα στο χωράφι που διατηρούσε ο άτυχος αγρότης στη Καστέλλα Ψαχνών...

Ο 33χρονος -τότε- Βαγγέλης Σαλής, βρέθηκε νεκρός μετά από δηλητηρίαση στην αποθήκη του, αφού πρώτα όμως, όπως όλα δείχνουν προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια.

Η αστυνομία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας είχαν κάνει λόγο για αυτοκτονία χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες, ενώ η οικογένεια είχε αντίθετη άποψη και μιλούσε από την πρώτη στιγμή για εγκληματική ενέργεια.

Όπως είχε γράψει και το EviaZoom.gr που είχε ασχοληθεί με αποκλειστικά ρεπορτάζ για την υπόθεση, το μπουκάλι με το φυτοφάρμακο που βρέθηκε δίπλα στην σορό του Βαγγέλη, δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε στον οργανισμό του με την οικογένεια να κάνει μιλά για στημένη αυτοκτονία. Μάλιστα ο προηγούμενος δικηγόρος της οικογένειας Σαλή είχε ζητήσει τότε την εξαίρεση αστυνομικού της Ασφάλειας Χαλκίδας από την υπόθεση και είχε αποδώσει ευθύνες και στους αστυνομικούς των Ψαχνών και στην Εισαγγελία (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Λεπτομέρειες για τον σκιώδη θάνατό του Βαγγέλη Σαλή έφερε στη δημοσιότητα το «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής (20-11-2020). Όπως αποκαλύφθηκε, τα πειστήρια στον τόπο που θα «μιλούσαν» για το τραγικό συμβάν, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, αφού οι Αρχές δεν τα συνέλεξαν ποτέ.

Το κλειδί της αποθήκης που βρέθηκε νεκρός βρέθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά ανάμεσα σε χόρτα. Ένας εργάτης κατάφερε να την ανοίξει και τον βρήκε, όμως δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και να τον μεταφέρει άμεσα στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι το κλειδί του αγροτικού του αυτοκινήτου, όπως αποδείχθηκε μετά, ήταν κρυμμένο κάτω από το πατάκι του οδηγού, κάτι που δε συνήθιζε ο ίδιος.

Δίπλα του βρέθηκε ένα δοχείο με γεωργικό φάρμακο και όλοι πίστεψαν, ακόμα και οι Αρχές, ότι το ήπιε για να αυτοκτονήσει. Όμως η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι στο στομάχι του μαζί με τροφή, υπήρχε άλλο δηλητήριο, ένα απαγορευμένο φυτοφάρμακο, το «λανέιτ», που δε βρέθηκε πουθενά στον χώρο.

Οι Αρχές δεν έκαναν ποτέ αυτοψία στην αποθήκη όπου βρέθηκε νεκρός ο 33χρονος άντρας. Η μητέρα και ο αδελφός του άτυχου Βαγγέλη, για πάνω από 4 χρόνια, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα και κατάφεραν η υπόθεση να χαρακτηριστεί ως ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Απίστευτα τα λάθη, μεγάλα τα κενά»

Ο Κωνσταντίνος Γώγος, Αθηναίος δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του θύματος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν παραλείψεις και πάρα πολλά κενά σε προανακριτικό και ανακριτικό επίπεδο. Αν η ίδια η οικογένεια δεν προσπαθούσε μ’ έναν τόσο μεγάλο αγώνα, σήμερα δε θα είχαμε ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως έχει προκύψει στη δικογραφία. Το θύμα δε θα μπορούσε να κλειδωθεί από μόνος του. Η Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων και ζητάμε να ερευνηθεί, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Δεν έγινε ποτέ αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε το θύμα, δεν πήραν αποτυπώματα, ούτε βρέθηκαν τα πειστήρια που αναφέρονται στις καταθέσεις».

«Είδα να πετάει το φαγητό στα σκουπίδια - Κανένας δεν με κάλεσε να καταθέσω»

Συγγενής του θύματος περιγράφει στην κάμερα τα όσα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένο πρόσωπο, είπε:

«Είδα να παίρνει σε τσάντα το φαγητό. Πονηρεύτηκα και ακολούθησα να δω τι θα κάνει και είδα να το πετάει σε κάδο σκουπιδιών»

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα και χρήζει επίσης άμεσης διερεύνησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο είναι πως ενώ η συγγενής συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τους μάρτυρες, κανείς δεν την κάλεσε να καταθέσει. Το έκανε τελικά η ίδια αυτοβούλως πρόσφατα.

«Το τροχαίο που έγινε πριν το μοιραίο…»

Ο αδελφός του θύματος, μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που έγινε εκείνη την ημέρα λίγο πριν το μοιραίο συμβάν.

«Είχε φύγει με το τρακτέρ από το χωράφι για να πάει για πετρέλαιο και στο γυρισμό, τράκαρε με μία μηχανή που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Ήταν πολύ ψύχραιμος όμως και σωστός. Κανείς τους δεν έπαθε κάτι σοβαρό και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα για να δώσει κατάθεση και επισκέφτηκε τον νέο στο νοσοκομείο. Μετά έγινε ότι έγινε…», είπε χαρακτηριστικά.

«Βρέθηκε ότι είχε φάει πριν»

«Η νύφη μου με τη μάνα της, λίγες ημέρες μετά το χαμό του γιου μου, μας είπαν πως ο Βαγγέλης ήπιε φάρμακο. Στον αδελφό του εκείνη την ημέρα είχε πει πως θα πήγαινε σπίτι να φάει και μετά θα έφευγε για το χωράφι. Η πεθερά του όμως ισχυρίζεται πως δεν κάθισε να φάει. Ωστόσο, από τη νεκροτομή προκύπτει πως υπήρχε τροφή στο στομάχι του», τόνισε η τραγική μάνα.

«Με κάλεσαν από την αστυνομία να πάω να πάρω το φάρμακο και ο δικηγόρος μου έκανε σαν τρελός γιατί μου έδωσαν πειστήριο χωρίς κάποιο χαρτί ότι το παρέλαβα. Η αστυνομία δεν πήρε αποτυπώματα από κανένα από τα αντικείμενα στον τόπο. Το μόνο που ζητάω είναι να βρεθεί αυτός που έκανε τέτοιο κακό στον αδελφό μου», τόνισε ο Αντώνης Σαλής.

«Εγώ τον βρήκα, αλλά δεν πρόλαβε να μου πει τι έγινε»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον άνδρα που εργαζόταν στα χωράφια του θύματος και τον εντόπισε εκείνη την ημέρα να αργοπεθαίνει μέσα στο μοτέρ.

«Με πήρε ο αδελφός του για να τον ψάξω. Βρήκα το αμάξι του Βαγγέλη έξω από το μοτέρ και σκέφτηκα πως θα είχε πάει για να το βάλει μπρος. Τον είδα από το παραθυράκι της πόρτας να κουνάει πόδια και χέρια και να κάνει εμετό. Πήγα να ανοίξω την πόρτα να μπω μέσα, αλλά ήταν κλειστή. Έσπασα το σύρμα, αλλά δεν άνοιγε με τίποτα. Πεταμένο στα χόρτα, δίπλα, βρήκα το κλειδί με το σπάγκο. Άνοιξα και φώναζα “αφεντικό, αφεντικό”. Έπιασε το χέρι μου σαν να ήθελε να σηκωθεί, αλλά δεν μπορούσα μόνος μου να τον βοηθήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας – «κλειδί» της υπόθεσης.

«Φώναζα στη γυναίκα του να έρθει να πάρει το αφεντικό γιατί δεν είναι καλά. Εκείνη είπε: “εγώ δε μπορώ, φοβάμαι”. Περίμενε μέσα στο αμάξι πενήντα με εκατό μέτρα μακριά για να μη βλέπει και μιλούσε στο τηλέφωνο», κατέληξε.

Τελικά τον μετέφερε στο νοσοκομείο ένας ξάδελφός του που έφτασε με το ταξί του στον τόπο.

Διαφορετικά τα δηλητήρια…

Ο αδελφός του άτυχου Βαγγέλη Σαλή περιγράφει από τον τόπο που βρέθηκε νεκρός, το χρονικό του μοιραίου συμβάντος.

«Με κάλεσε η γυναίκα του γιατί δεν μπορούσε να τον βρει. Προσπάθησα κι εγώ, μάταια όμως. Ζήτησα από τον εργάτη μας να πάει να τον ψάξει. Τον βρήκε μέσα σ’ ένα μοτέρ σε άθλια κατάσταση και πανικόβλητος μας πήρε τηλέφωνο. Στο ένα του χέρι κρατούσε ένα κρουασάν και στο άλλο έναν καφέ. Λίγο πιο δίπλα του βρέθηκε ένα δοχείο με φυτοφάρμακο μέσα. Στο σημείο έφτασε και η γυναίκα του, περίμενε ωστόσο στο αμάξι, δεν ήρθε να τον δει. Τον πήραν και τον πήγαν σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα. Λίγο μετά μάθαμε τα δυσάρεστα… Το παράξενο που μας ξεσήκωσε είναι πως στον οργανισμό του βρέθηκε διαφορετικό φυτοφάρμακο, από αυτό που ήταν στο δοχείο δίπλα του. Το άλλο φάρμακο δεν εντοπίστηκε πουθενά», είπε στο «Τούνελ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA