Δολοφονία Τσακανίκα: Οι συνομιλίες με ιερέα και αστυνομικό και το περίεργο σημείο που βρέθηκε το smart του επιχειρηματία - Αλλοδαπούς δράστες «βλέπει» η Ασφάλεια Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Τσακανίκα: Οι συνομιλίες με ιερέα και αστυνομικό και το περίεργο σημείο που βρέθηκε το smart του επιχειρηματία - Αλλοδαπούς δράστες «βλέπει» η Ασφάλεια Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Πάνω από μία εβδομάδα έχει περάσει από την δολοφονία του εκκεντρικού επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ροδοδάφνης, στην Έξω Παναγίτσα και η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, -που έχει αναλάβει την υπόθεση-, δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε καμία σύλληψη...

Ωστόσο πολύ ενδιαφέροντα είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το EviaZoom.gr για την υπόθεση και τον θάνατο του 51χρονου, ο οποίος διατηρούσε, εδώ και χρόνια, κατάστημα με ρούχα στο κέντρο της Χαλκίδας. 

Στραγγαλισμό «έδειξε» ο ιατροδικαστής 

Ο ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών που ανέλαβε την νεκροψία - νεκροτομή, κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο θάνατος του 51χρονου οφείλεται σε ασφυξία από στραγγαλισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος βρέθηκε γυμνός και δεμένος σε μία καρέκλα, ενώ έφερε και κάποια χτυπήματα, και είχε στο στόμα μονωτική ταινία.

    Ο Νίκος Τσακανίκας...

Οι συνομιλίες με ιερέα και αστυνομικό

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγιναν στα τηλέφωνα του 51χρονου, βρέθηκαν κλήσεις και μηνύματα τον τελευταίο καιρό, μεταξύ του θύματος και άλλων, μεταξύ των οποίων, ένας παντρεμένος αστυνομικός αλλά και ο γνωστός Αρχιμανδρίτης και πρόεδρος του Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης», Τιμόθεος Μπαϊμπάκης (φωτο κάτω). Και οι δύο φαίνεται πως είχαν στενές σχέσεις με τον 51χρονο και έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση.

Το περίεργο σημείο που βρέθηκε το smart του 51χρονου

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, μάρκας smart, του 51χρονου λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Συγκεκριμένα, το smart βρέθηκε σταθμευμένο από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη (12-11-2020) σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο βενζινάδικο valin στον Άγιο Στέφανο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από αποτυπώματα κλπ. 

Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν:

- Το άφησε ο επιχειρηματίας εκεί και έφυγε από εκεί με άλλο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το σπίτι του;

- Το πήγαν οι δράστες/ης εκεί και μετά έφυγαν με άγνωστο όχημα;

- Το συγκεκριμένο βράδυ ήδη βρισκόταν σε ισχύ το lockdown, και στον Άγιο Στέφανο βρίσκονται κάθε βράδυ περιπολικά και αστυνομικοί. Αυτοί δεν παρατήρησαν τίποτα; ειδικά αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση;

- Θα ρίσκαραν οι δράστες/ης να οδηγήσουν το αυτοκίνητο και να το αφήσουν εκεί χωρίς να πέσουν σε κάποιο μπλόκο ή έλεγχο της αστυνομίας;

Αλλοδαπούς δράστες «βλέπει» η Ασφάλεια Χαλκίδας

Η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, -που έχει αναλάβει την υπόθεση-, αν και δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε καμία σύλληψη, φαίνεται ότι έχει καταλήξει ότι οι δράστες είναι δύο αλλοδαποί, βάση κάποιων αποτυπωμάτων που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του 51χρονου. Στις έρευνες συμμετέχει και ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας, Γιάννης Κατσακιώρης (φωτο κάτω).

Επισημαίνεται ότι δεν εντοπίστηκαν σημάδια παραβίασης στην είσοδο του σπιτιού, κάτι που σημαίνει ότι ο 51χρονος άνοιξε την πόρτα και έβαλε μέσα τον δράστη ή τους δράστες.

Τι κατέθεσαν οι γείτονες

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ορισμένων γειτόνων του 51χρονου, ένας ψηλός άνδρας μπαινοέβγαινε τον τελευταίο καιρό στο σπίτι του θύματος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA