Μια τρύπα στο νερό...! Ο Δήμος Χαλκιδέων δίνει μόνο 150 tablets στους μαθητές, την ώρα που δεν προσφέρει ούτε δωρεάν wifi (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Μια τρύπα στο νερό...! Ο Δήμος Χαλκιδέων δίνει μόνο 150 tablets στους μαθητές, την ώρα που δεν προσφέρει ούτε δωρεάν wifi (ΦΩΤΟ)

Σε μια βαρύγδουπη ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Χαλκιδέων, τονίζοντας ότι θα προσφέρει συνολικά 150 tablets σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη...

Πρόκειται για μία τρύπα στο νερό καθώς εκτός ότι οι μαθητές του Δήμου Χαλκιδέων είναι χιλιάδες, δεν «παίζει» ούτε δωρεάν WiFi από το Δήμο Χαλκιδέων, όπως θα έχετε αντιληφθεί.

Ήταν από τις εξαγγελίες του πρώην δημάρχου Χρήστου Παγώνη που έμεινε στα λόγια και συνεχίζεται το ίδιο έργο και από την Έλενα Βάκα.

Διαβάστε την βαρύγδουπη ανακοίνωση από τον Δήμο Χαλκιδέων:

«Δωρεάν χορήγηση tablet από τον Δήμο Χαλκιδέων για μαθητές που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες πολλών οικογενειών και την αδυναμία συμμετοχής μεγάλου αριθμού παιδιών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα προσφέρει συνολικά 150 ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablets) στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Τα tablets πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση και τηλεδιάσκεψη. Συγκεκριμένα, διαθέτουν:

1. οθόνη 10 ιντσών, ικανή να απεικονίζει με ακρίβεια τα στοιχεία που απαιτούνται

2. ισχυρό επεξεργαστή τελευταίας γενιάς

3. μεγάλης κλίμακας μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, για εγκατάσταση και εκτέλεση των απαραίτητων προγραμμάτων

4. διάφορους τρόπους σύνδεσης στο διαδίκτυο

“Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταθούμε αρωγοί σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και των παιδιών μας. Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων κι ελπίζουμε, με αυτή την κίνηση, να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών που δεν έχουν υπολογιστή ή άλλο μέσο να συνδεθούν στην τηλεκπαίδευση, με στόχο να μην υπάρχει κανένας μαθητής που να στερηθεί τη διδασκαλία.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα