Νέο lockdown: Κλείνουν μόνο γυμνάσια και λύκεια - Ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέο lockdown: Κλείνουν μόνο γυμνάσια και λύκεια - Ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία

Από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (07-11-2020) και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ολόκληρη η χώρα περνάει σε καθολικό lockdown, με μία σημαντική διαφορά, ωστόσο, σε σχέση με τη lockdown του Μαρτίου καθώς θα παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής...

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνουν μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, σημείωσε ότι «τα μεγαλύτερα παιδιά επειδή έχουν και τη δική τους κοινωνική ζωή είναι πιθανόν αυτή τη στιγμή να ευνοούν τη μετάδοση του ιού πολύ περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «έχουμε το δεδομένο ότι τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά» και τόνισε πως η τηλεκπαίδευη δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά.

«Κατά συνέπεια κάναμε αυτό το διαχωρισμό ο οποίος έχει και κοινωνικές προεκτάσεις διότι η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά, από ότι στα μικρά. Και βέβαια κρατάμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, γιατί θα υπήρχαν τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις και τεράστιες επιβαρύνσεις στις οικογένειες των παιδιών αν κλείναμε τα ειδικά σχολεία» είπε ο πρωθυπουργός.

Συμμετέχοντας στη συζήτηση, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε από την πλευρά του ότι η συμβολή των παιδιών στη διασπορά αυξάνεται μετά την ηλικία των 10-12 ετών, δηλαδή μετά το δημοτικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:                                                                   Επίσημο και οριστικό: Όλη η Ελλάδα επιστρέφει στο καθολικό lockdown από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου - Οι ανακοινώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA