Επίσημο και οριστικό: Όλη η Ελλάδα επιστρέφει στο καθολικό lockdown από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου - Οι ανακοινώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίσημο και οριστικό: Όλη η Ελλάδα επιστρέφει στο καθολικό lockdown από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου - Οι ανακοινώσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως αναμενόταν καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05-11-2020) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης...

«Γιατί τώρα;» είπε: «Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό το κύμα πρέπει να ανακόψουμε. 50 ΜΕΘ τις οποίες προσθέτουμε στο Σωτηρία, με αυτή την ταχύτητα, μπορούσαν να γεμίσουν σε 3-4 ημέρες».

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια μέτρα όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Μέτρα για 3 εβδομάδες. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν πιο σχετικά κανονικό Δεκέμβριο και κάτι που θα μοιάζει με γιορτές άλλων ετών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε, η χώρα από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (07-11-2020) και έως τις 30 Νοεμβρίου επιστρέφει στις συνθήκες Μαρτίου, με τη διαφορά ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα είναι ανοιχτά, καθώς και τα σχολεία της ειδικής αγωγής.

Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, αλλά και τα ανώτατα ιδρύματα, όπως είπε, για τα οποία άμεσα θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση.

Καθολική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις.

Όπως είπε, επιστρέφουν τα SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ ανοιχτά θα είναι τα supermarket.

Κλειστό θα είναι το λιανεμπόριο και κάθε παραγωγική δραστηριότητα εκτός από τη βαριά βιομηχανία.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα και τις απαγορεύσεις θα δώσει αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 18:00 το απόγευμα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας... 

Το σύνολο κρουσμάτων έχει ξεπεράσει 1.600 κρούσματα μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η επιδοτικότητα του ιού.

Όσον αφορά τα τεστ, αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο Σ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA