Συγκέντρωση του ΚΚΕ και στη Χαλκίδα για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και στη Χαλκίδα για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά την κυβερνητική απαγόρευση πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στη Χαλκίδα, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία τήρησαν τις αποστάσεις, φορώντας και μάσκες...

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη παραλία της πόλης χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έγραφε «Τιμάμε το Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα- Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή- υγεία- δουλειά», φωνάζοντας συνθήματα «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».

Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε ότι υπήρχε όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομικής βίας και καταστολής που εξελίχθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, καθώς και οι δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών. Αναφέρθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες, ενώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προστασία από την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι τέθηκε σε καραντίνα λόγω κορονοϊού διμοιρία της Αστυνομίας η οποία ξεκίνησε από τη Φθιώτιδα για να συμμετάσχει στα μέτρα καταστολής και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Αθήνα, επέστρεψε πίσω καθώς ενημερώθηκε πως ένας αστυνομικός είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA