Εσωτερικών Υποθέσεων: Νέες συλλήψεις διεφθαρμένων αστυνομικών - Πήγαν με το περιπολικό σε καφενείο που διατηρεί πατέρας αστυνομικού και έπαιζαν παράνομο τζόγο - Βρέθηκαν επίσης πιστόλια μέχρι και χιλιάδες πυρομαχικά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Εσωτερικών Υποθέσεων: Νέες συλλήψεις διεφθαρμένων αστυνομικών - Πήγαν με το περιπολικό σε καφενείο που διατηρεί πατέρας αστυνομικού και έπαιζαν παράνομο τζόγο - Βρέθηκαν επίσης πιστόλια μέχρι και χιλιάδες πυρομαχικά!

Χωρίς τέλος η διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία...

Όλα έγιναν στην Ηλιούπολη Αττικής, όταν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, συνελήφθησαν από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να συμμετέχουν σε παράνομο τζόγο, την ώρα που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και επιφυλακή, σε καφενείο- λέσχη, αδιαφορώντας για τα μέτρα ενάντια του κορονοϊού και το lockdown που είναι σε ισχύ. O ιδιοκτήτης του καφενείου μάλιστα είναι πατέρας αστυνομικού και είχε μετατρέψει εκτός των άλλων το χώρο και το σπίτι του σε αποθήκη πυρομαχικών.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν μαζί με 6 ιδιώτες που συμμετείχαν στο παράνομο παιχνίδι, χωρίς κανένας να τηρεί βασικούς κανόνες προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα, με το οποίο εκτελούσαν την βάρδια τους σε κοντινή απόσταση από το καφενείο. Την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, τόσο σε βάρος των αστυνομικών όσο και σε βάρος των ιδιωτών.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9.047 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,

Τρεις συσκευασίες με περίπου τρία κιλά πιθανόν πυρίτιδα,

Πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,

19 γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,

125 κροτίδες και τέσσερα καπνογόνα,

Δύο στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων και

χρηματικά ποσά.

Λίγο μετά την έφοδο στο καφενείο συνελήφθη και ο πατέρας του ενός αστυνομικού, γιατί μόλις έμαθε τι είχε γίνει πέταξε τέσσερα κιλά πυρίτιδα που είχε ο γιος του στο σπίτι. Ανακρινόμενος όμως είπε που είχε πετάξει την πυρίτιδα η οποία βρέθηκε. Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκαν σε όλους και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί που είχε βρει τόσα πυρομαχικά και όπλα ο ιδιοκτήτης του καφενείου, καθώς και αν υπήρχε άλλη σχέση πέρα από τον τζόγο με τους αστυνομικούς.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα