Σε Ολλανδία και Ηράκλειο πιάστηκαν οι φερόμενοι δολοφόνοι του «ιδιαίτερου» επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα - Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε Ολλανδία και Ηράκλειο πιάστηκαν οι φερόμενοι δολοφόνοι του «ιδιαίτερου» επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα - Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν... (ΦΩΤΟ)

Σε Ολλανδία και Μεσαρά Ηρακλείου εντοπίστηκαν οι δύο Σύριοι που κατηγορούνται από την Ασφάλεια Χαλκίδας για την δολοφονία του «ιδιαίτερου» επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα στις 12 Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι του, στην οδό Ροδοδάφνης, στην Έξω Παναγίτσα, όπου όπως φαίνεται το θύμα είχε στενές σχέσεις μαζί τους και ο ίδιος τους έβαλε μέσα στην οικία του, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης...

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr, ο ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών που ανέλαβε την νεκροψία - νεκροτομή, κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο θάνατος του 51χρονου οφείλεται σε ασφυξία από στραγγαλισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος βρέθηκε γυμνός και δεμένος σε μία καρέκλα, ενώ έφερε και κάποια χτυπήματα, και είχε στο στόμα μονωτική ταινία.

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των αλλοδαπών δύο μήνες μετά την δολοφονία και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου 2020.Αριστερά: ο HOURAN YOUSEF του AHMAD και της KHADOUJ , γεν. την 01-06-1974 στη Συρία, ο οποίος συνελήφθη στην Ολλανδία όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ και δεξιά: Ο ISSA BAYMAN του KHALED και της AL YAH , γεν. την 10-02-1993 στη Συρία, ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες μετά στη Μεσαρά Ηρακλείου.

Σε βάρος και των δυο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς άρπαξαν από το σπίτι τού θύματος ένα κινητό, ένα ρολόι και κοσμήματα, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητό του το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν.

Το Νίκο Τσακανίκα που διατηρούσε μπουτίκ με επώνυμα ρούχα είχε βρει νεκρό η αδελφή του, η οποία τον έψαχνε καθώς δεν απαντούσε στις κλήσεις της.
Οι αποκαλύψεις του EviaZoom.gr και τα αναπάντητα ερωτήματα...

Όπως είχε γράψει το EviaZoom.gr από τις 20 Νοεμβρίου 2ο20 (δείτε ΕΔΩ), κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγιναν στα τηλέφωνα του 51χρονου, βρέθηκαν κλήσεις και μηνύματα τον τελευταίο καιρό, μεταξύ του θύματος και άλλων, μεταξύ των οποίων, ένας παντρεμένος αστυνομικός αλλά και ο γνωστός Αρχιμανδρίτης και πρόεδρος του Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης», Τιμόθεος Μπαϊμπάκης (φωτο κάτω). Και οι δύο φαίνεται πως είχαν στενές σχέσεις με τον 51χρονο και έχουν ήδη κληθεί για κατάθεση.


Το περίεργο σημείο που βρέθηκε το smart του 51χρονου...

Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο, μάρκας smart, του 51χρονου λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Συγκεκριμένα, το smart βρέθηκε σταθμευμένο από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Τετάρτης προς Πέμπτη (12-11-2020) σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στο βενζινάδικο valin στον Άγιο Στέφανο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα που συνεχίζουν να προκύπτουν:

- Το άφησε ο επιχειρηματίας εκεί και έφυγε από εκεί με άλλο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το σπίτι του;

- Το πήγαν οι δράστες/ης εκεί και μετά έφυγαν με άγνωστο όχημα;

- Το συγκεκριμένο βράδυ ήδη βρισκόταν σε ισχύ το lockdown, και στον Άγιο Στέφανο βρίσκονται κάθε βράδυ περιπολικά και αστυνομικοί. Αυτοί δεν παρατήρησαν τίποτα; ειδικά αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση;

- Θα ρίσκαραν οι δράστες/ης να οδηγήσουν το αυτοκίνητο και να το αφήσουν εκεί χωρίς να πέσουν σε κάποιο μπλόκο ή έλεγχο της αστυνομίας;

Τι κατέθεσαν οι γείτονες

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ορισμένων γειτόνων του 51χρονου, ένας ψηλός άνδρας μπαινοέβγαινε τον τελευταίο καιρό στο σπίτι του θύματος.

Η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, πάντως, -που έχει αναλάβει την υπόθεση-, θεωρεί δεδομένο ότι οι δολοφόνοι του Νίκου Τσακανίκα είναι οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και στη συνέχεια στον Ανακριτή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA